tietoisuus

Ota hetki aikaa… Jos olet kiireisessä tilassa, saatat vain nopeasti lukea tekstin läpi. Tämän tekstin tarkoitus on kuitenkin viedä sinut matkalle. Antaa huomiosi käydä erilaisissa paikoissa ja avata uusia oivalluksia.

Valmistaudu siis… Hengitä muutama kerta sisään ja ulos hieman tavallista syvemmin. Venytä käsiä kohti taivasta ja laske kädet hitaasti alas. Päästä kasvojesi lihakset rennoiksi. Päästä koko keho rennoksi. Tunne jalkasi lattiaa vasten ja anna itsesi levätä nykyhetkessä.

 

 

Juurit nyt olet hereillä. Et nuku tai ole tiedoton, koska silloin et voisi lukea tätä tekstiä.

 

 

 

 

Sukella tähän hereillä oloon. Koe hetki sitä. Huomaa, että tämä hereillä olo säilyy, vaikka suljet silmät. Ehkä se tuntuu jopa selkeämmältä, kun suuri määrä aisti-informaatiota leikkaantuu pois.

 

 

 

 

Kuvittele nyt suuri puu. Näe sen kaikki lehdet, kaarna, oksat ja näe kuinka se heiluu tuulen mukana.

 

 

 

 

Mikä on tämän mielikuvan suhde hereillä oloon pään sisällä?

 

 

 

 

Mikä pystyi tekemään tämän vertailun? Jokin, joka ei ole mielikuva puusta eikä myöskään hereillä olemisen tila pään sisällä.

 

 

 

 

Nämä tutkimukset. Nämä kokeet. Ne ovat hienovaraisia. Ne ovat jotakin kultaakin arvokkaampaa. Ne ovat askelia suoraan oivallukseen todellisesta luonnostamme. Vastauksia kysymykseen kuka minä olen?

 

 

 

 

Kun astumme syvälle, oivallus repii konseptuaaliseen ja tarinalliseen todellisuuteen aukkoja, joista voimme hengittää uudella tavalla – olla vapaampia.

 

 

 

 

Oletko koskaan pohtinut mihin uskoisit, jos olisit syntynyt vuonna 15 Rooman valtakuntaan Rooman kansalaiseksi. Uskoisitko ehkä Jupiteriin, Marsiin ja muihin jumaliin. Uskoisitko ihan erilaiseen ihmisarvoon ja tapoihin vuorovaikutuksessa.

 

 

 

 

Mutta sinä olet suomalainen, ruotsalainen ehkä saksalainen tai turkkilainen. Mutta miksi sinä uskot siihen? Nämä ovat pelkästään tarinoita. Tämä on paikallinen konsensustranssi kuvitteellisena vuonna 2011, joka kuvitteellisena vuonna 2119 näyttää aivan erilaiselta.

 

 

 

 

Eikä kyse ole uskonnosta. Kyse on omakohtaisesta todellisuuden oivaltamisesta. Tutki oletko ajatukset, tarinat ja elätkö vuotta 2011?

 

 

 

 

Kun saa väläyksiä todellisesta olemuksesta, huomaat, että on uneksinut paljon ja useimmat ihmiset ympärillä uneksivat suomalaista elämää ja omaa henkilökohtaista onnellista tai vähemmän onnellista pikku-unta sen sisällä.

 

 

 

 

 

 

Tunne itsesi! Missä paikassa kaikki havainnot ja aistimukset vastaanotetaan? Anna ulospäin suuntautuneen huomion matkata omaan lähteeseensä.

 

 

 

 

 

 

Eräs opettaja kertoi tarinan, joka herättää hyvän kysymyksen. Henkilölle annettiin mahdollisuus saada koko universumin itselle ja täydellisesti hallintaan, mutta vaihtokaupassa piti antaa hereillä oleva tietoisuus? Kannattaisiko kauppa? Mikä on oikeasti arvokkainta? Mihin kannattaa aikansa kuluttaa?

 

 

 

 

Olipa ihminen luontaisesti kuinka lahjakas tai lahjaton, älykäs tai vähemmän älykäs, jokaisella meistä on sama potentiaali yhdessä asiassa – tietoisuuden oivaltamisessa.

 

 

 

 

Miksi? Koska jokaisen meidän syvin olemus on tuo sama tietoisuus, joka on voimakkaampi kuin yksikään ajatus, tarina tai kokemus.

 

 

 

 

Kuulostaako uskomattomalta? Tutki ja vedä omat johtopäätöksesi. Siihen sinulla on kaikki mahdollisuudet!