Menetelmät

Tarjoamme monenlaisia menetelmiä, joilla voidaan vaikuttaa myönteisesti kehoon sekä koko olemukseen. Näin voit lisätä hyvinvointia, saada oivalluksia ja kasvaa ihmisenä. Kertaamalla voi kehittää taitoja ja hyödyntämään ikiaikaisia menetelmiä ja uusia innovaatioita nopeasti milloin tahansa työssä ja vapaa-ajalla. Voi ottaa enemmän vastuuta omasta fysiologisesta ja sisäisestä tilasta! Osa menetelmistä on niin yksinkertaisia, että motivoitunut ihminen oppii ne yhdellä kerralla.

 

 

OSAKSI SEMINAARI- JA VIRKISTYSPÄIVIÄ

Hetket menetelmien kanssa ja harjoitukset sopivat hyvin myös osaksi seminaaripäivää, kokouksia, hyvinvointi- ja virkistyspäiviä, kuten monet asiakkaamme ovat tyytyväisinä todenneet! Voimme hyvin varioida harjoitushetkeä ryhmän, tavoitteiden, tilan ja vaatetuksen mukaan!

 

 

KOULUTTAJILLE TYÖKALUPAKKIIN MENETELMIÄ

Kouluttajat ja valmentajat tietävät, että aina välillä tarvitaan taukoa, huomion suuntaamista muualle, kehon ja koko olemuksen vetreyttämistä eli inspiroivaa ja tehokasta pientä harjoitusta. Tarjoamme kouluttajille ja valmentajille intensiivisen kurssin erilaisiin keho-tietoisuus-menetelmiin höystettynä teoriatiedolla, tutkimustuloksilla, hauskoilla legendoilla ja tarinoilla. Tämä on erityisesti hyödyllinen kokonaisuus koulutus-, kuntoutus- ja valmennusyrityksille.

 

 

 

KUVAUKSET

Lyhyet kuvaukset menetelmistä ja harjoituksista, joita tarjoamme. Katso myös lisää toisilta kotisivuiltamme www.joogachikung.net

JOOGA

CHI KUNG (qigong)

MEDITAATIO

HENGITYSHARJOITUKSET

RENTOUTUMINEN

TIETOISUUSTAIDOT JA -TUTKIMUKSET (mindfulness)

sekä lisäksi tarjonnastamme löytyy: jooganidra, tiibettiläiset riitit, parijooga  ja -chi kung, akupisteet ja kehotyöskentely, Yogic massage stretching.

 

 

 

MUUTAMIA LINKKEJÄ MENETELMIEN HYÖDYISTÄ

JOOGA

http://www.livestrong.com/article/374952-ten-benefits-of-yoga/

 

CHI KUNG (qigong)

http://www.qigonghealing.com/qigong/benefits.html

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3085832/

 

MEDITAATIO

http://www.anandapaloalto.org/joy/BenefitsOfMeditation.html

http://well.blogs.nytimes.com/2011/01/28/how-meditation-may-change-the-brain/

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/04/120419102317.htm

 

TIETOISUUSTAIDOT (mindfulness)

http://chp.sagepub.com/content/14/1/10.abstract

http://www.mindfulnesstherapy.com.au/bom.htm

http://mindfulness.org.au/Benefits.htm

 

ARTIKKELI TALOUSSANOMISSA

“Meditointi on Applen uusi ase – Nokiakin hyötyisi”

http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2011/08/18/meditointi-on-applen-uusi-ase–nokiakin-hyotyisi/201111424/139

 

PUBMED

Etsi  näistä aiheista tutkimuksia myös Pubmed:istä! Pubmed on Yhdysvaltain kansallinen terveyteen liittyvien tutkimusten kirjasto.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/

 

 

MONTA POLKUA SAMOIHIN HYÖTYIHIN

On huomattava, että tietoisuustaitoja (mindfulness) kehittettäessä tehdään myös meditaatiota. Läsnäoloa eri tilanteissa voisi kutsua meditaatioksi eri tilanteissa. Joogassa ja chi kungissa yhdistyy monessa tapauksessa liike ja meditaatio eli kehollinen aspekti on enemmän esillä kuin istumameditaatiossa. Chi kungia kutsutaan toisinaan liikemeditaatioksi ja tiettyjä tekniikoita seisomameditaatioksi. Samoin joogassa ja chi kungissa on myös klassisempaa istumameditaatiota.

Kun luet jonkun menetelmän hyödyistä, voit pitkälle olettaa niiden löytyvän myös toisista yllä kuvatuista menetelmistä. Osa hyödyistä vain tulee hieman eri järjestyksessä eri menetelmissä. Toki on huomattava, että istumalla meditaatiossa kehosi kyllä rentoutuu, mutta jalkalihakset eivät kehity kuten monissa jooga-asanoissa (liikkeissä) tai esimerkiksi chi kungin hevosseisonnassa. Katso myös seuraava linkki, jossa kerrotaan monilla eri menetelmillä saatavan rentoutumisvasteen (relaxation response = RR) vaikutuksista geenitasolla. http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0002576

 

 Erilaiset menetelmät ovat kuin ovia eri suunnista samaan laajaan, rentouden ja hyväksynnän täytteiseen olemisen tilaan. Valitse itseäsi inspiroiva ja kiinnostava sisäänkäynti!

 

 

KOKEMUKSET TUTTUJA MYÖS KESÄMÖKILTÄ

Erityisesti suomalaiset ovatkin usein kokeneet meditaation kesämökillä saunan jälkeen laiturilla istuessaan tai metsässä aikaa viettäessään. Ne ovat suomalaisten klassisia polkuja meditaation tilaan. “Olla jäpittää jakkaralla laiturin nokassa tai hetkiä hiljaisuudessa”: miten se on lopulta sanoitettiinkaan, kun ystävälle kerrottiin hyvästä mökkiviikonlopusta tai metsäretkestä.

Menetelmät, joita on vuosituhansia kehitetty ja käytännössä kokeiltu antavat kuitenkin nopeamman, suoremman ja vähemmän sattumanvaraisen tien olemiseen ja rentouteen. Eikö olisi mahtavaa kokea se joka päivä, jonka kokee ehkä mahdollisesti joitakin kertoja kesässä kesämökillä? Tai kokea ripaus olemista työn ohessa. Mikä parasta – se tuntuu hyvältä ja myös tiedekin todistaa sen olevan hyvää keholle ja koko olemukselle! Tutki linkkejä yllä ja ehdottomasti koe myös itse.

 

 

 

TERVETULOA INNOSTUMAAN JA HYÖTYMÄÄN MENETELMISTÄMME HETKEKSI TAI VAIKKA VIIKOTTAIN!

Tilaa meidät paikalle tai kysy lisää!

info(att)taivastalo.fi