Metsään uppoutuminen

 

MITÄ ON METSÄÄN UPPOUTUMINEN?

Vuonna 2013 kehitetyssä metsään uppoutumisen menetelmässä yhdistyy periaatteita ja tekniikoista mindfulnessista, meditaatiosta, chi kungista (kiinalainen voimistelu) sekä kehotietoisuusharjoituksia.

Metsään uppoutumisen menetelmällä pääset nopeammin kaikille luonnossa liikkujille tuttuun metsätilaan. Metsätila on läsnäolon tila, jossa on mukana aistimusten runsauden kokemus sekä usein kokemus luontoyhteydestä, elinvoimasta, rauhoittumisesta, hengityksen vapautumisesta, juurtumisesta ja kehollisuudesta. Se on täydeltä ja elävältä tuntuvaa läsnäoloa – yhteyttä elämään ja luontoon. Menetelmää voi toki hyvin käyttää myös rannoilla, tasangoilla ja vuorilla – missä vain.

Olen ohjannut viime vuosina viimeiset vuodet erilaisille ryhmille – yksityishenkilöille metsäretkillä ja retriiteillä sekä yritysten ja yhteisöjen virkistyspäivinä Espoon Nuuksiossa. On ollut ihmeellistä nähdä, että jo muutaman kymmenen minuutin metsään uppoutumisen harjoituksen jälkeen kiireiset ihmiset pysähtyvät ja ovat hiljaa, tyyni ilme kasvoillaan. Vaivoin he haluavat lähteä liikkeelle kohti seuraavaa ohjelmaansa. Paljon jo luonnossa liikkuvat ihmiset voivat taas retkillään metsään uppoutumisen menetelmällä syventää vielä lisää läsnäoloaan ja metsätilaansa.

 

KOKEMUS LÄSNÄOLOA JA HILJAISUUTTA -METSÄRETKELTÄ

“Haluan vielä kiittää hienosta ohjelmapäivästämme. Kansainväliset opiskelijat pitivät metsäkävelystä ja meditaatiotuokioista oikein paljon ja antoivat niistä ylistävää palautetta. Joku kertoi saaneensa myös hengellisen kokemuksen, eli saimme oikeastaan juuri sitä mitä tavoittelimme – kokemuksen suomalaisesta tavasta olla luonnossa. Osasit suunnitella reitin ja ohjelman kohderyhmälle sopivaksi ja kierros oli mielestäni myös sopivan pituinen. Kiitos sinulle, kokonaisuus oli oikein onnistunut!”

 

Kiinnostuitko?

Haluatko tilata ryhmällesi metsään uppoutumisen retken tai hetken?

Kysy lisää info(att)taivastalo.fi / 044 040 1144

 

Haluatko osallistua metsään uppoutumisen ohjaajakoulutukseen? Täältä löydät koulutuksesta sekä metsään uppoutumisesta paljon lisää tietoa

https://www.taivastalo.fi/2016/12/metsaan-uppoutumisen-ohjaajakoulutus-6-12-7-17/

 

Haluatko auttaa metsään uppoutumisen menetelmää kirjan muotoon? Täällä on kirjan yhteisörahoituskampanja. Kiitos kaikesta tuestasi ja osallistumisestasi!

www.mesenaatti.me/metsaanuppoutuminen

 

Tässä vielä artikkeli metsään uppoutumisesta muutaman vuoden takaa

https://www.taivastalo.fi/voihyvin-metsaanuppoutuminen.pdf

 

Metsissä tavataan!

 

Parhain terveisin,

Jarko Taivasmaa