Kokemuksia retriitiltä 2013: Jooga & Chi kung

Ihmisten kokemuksia kesäretriiltä 2013 – Abhayaloka

 

Liisa ja Jarko ovat asiansa osaavia ja mukaansa tempaavia ohjaajia. Hieno oli erilaisuus, jopa ohjaajien välillä.

Samanlaiset tuntemukset ja omat näkemykset vahvistuivat. Chi kung oli ihanaa, samoin Jarkon rauhallinen ja rento ote myös meditaatioon. Kaunis kiitos molemmille <3

Lähden tyytyväisenä, levänneenä ja miellyttäviä kokemuksia mukanani. Tämä oli paluuta johonkin.

Kiitollisin mielin uusista ihmisistä.

Anne R., erityisluokan ope / terveystiedon ope, Oulu

 

 

Huikeat opettajat, Liisa Erikan selkeät ja kaikille sopivat joogatunnit, Jarkon sydämellinen tapa ”ravistella” ajatusmaailmaamme olemisesta ja elämisestä, Jeanin maailman parhaat ruuat, ihana miljöö, rantasauna, järvi, ihania ihmisiä. Täydellinen ***** -loma. Kesän kohokohta <3

Késia, ihminen, Nadi (yritys), Nurmijärvi

 

 

Hyvät, inspirovat opettajat! Piditte niin hyvää huolta meistä kaikista – myös opetustuntien ulkopuolella. Sain vahvistettua chi kung harjoituksiani ja opin joogasta jo jotain sekä pääsin hyvin alkuun meditoinnissa. Lisäksi sain saunoa ihanassa saunassa ja ruoka oli ihanaa – kuten varmaan tiedättekin jo ennestään.

Kaikkea oli sopivasti, koska konseptina on vapaaehtoisuus valita oman mielen ja tuntemuksen mukaan, mitä haluaa tehdä.

Suuri kiitos, kaikki toimi hyvin!

Anne Yli-Kovanen, johdon assistentti, ProPartners Oy, Espoo

 

 

Kokonaisuus oli hyvin suunniteltu. Aloitus puhdistavilla harjoituksilla toimi sekä mielen osalta että fyysisen kehon osalta.

Vapaus valita haluaako osallistua ohjelmaan tai ei loi avoimen ilmapiiri. Opettajista huokuu lämpöä ja aitoa huomioimista – hienoa nähdä, että joku elää niin kuin opettaa ilman fanaattisuutta.

Aamu-uinti kruunasi kokemuksen aamumeditaation jälkeen. Pidin pariharjoituksista. Hiljaisuus oli vahva kokemus. Yhteisöllisyys korostui kun hiljaa sai jakaa yhdessäoloa.

Chi kung harjoitteet olivat todella maadoittavia ja energisoivia sunnuntaiaamuna rannassa. Täydellinen lopetus!

 

Vapaa sana!

Olen voimaantunut ja rentoutunut sekä henkisesti että fyysisesti. Erinomainen ruoka oli tukemassa voimaantumista.

Tietoisuus on lisääntynyt, aistit herkistyneet. Olen saanut työkaluja puhdistumiseen (ajatuksista mutta myös konkreettisesti fyysisistä haittaavista tekijöistä).

Jeanin luento ruuasta oli antoisa.

Meditaatiohetket aamuisin olivat merkittäviä – hyvä aloitus päivään. Aloitus ennen aamupalaa teki sen, että mieli oli puhdas ja vastaanottavainen. Viikonloppu antoi halua syventyä sekä jooga että chi kung maailmaan.

Iloista oloa tuli lauantain lauluhetkestä sekä perjantain ”alkulämmittelyleikeistä” ennen joogaa.

Oli myös mukava huomata kuinka paljon samoja asioita on chi kungissa, kuin Basic Body Methodlogyssa, mihin olen perehtynyt ja opiskellut.

Lämmin kiitos täydellisestä retriitistä, ruumiin ja sielun latautumisesta sekä rentoutumisesta!

Carina Lillqvist, fysioterapeutti, Siuntion Kylpylä, Siuntio

 

 

Rento tunnelma, vapaaehtoisuus, ei liian tiukka aikataulu, yksilöllisyys. Opettajat vihkiytyneitä asialleen, mutta avoimia eri näkökulmille. Rakennuksessa hyvä energia, yllättävän mielenkiintoinen ja sopiva ravinto. KIITOS! Salasuklaat unohtuivat syödä :)

Rakkaus kumpusi jo Jarkon ja Liisan suhteesta, ihana nähdä :) Hyväksyvä ilmapiiri!

IHANA KOKKI!

KIITOS! KIITOS! KIITOS!

Essi Nuortimo-Nopanen, Opettaja/Valmentaja, Kokkola

 

 

Mitä hyvää sait?

Paljonkin. Hieno, kokonainen paketti, josta voi poimia omaan elämään sopivia asioita. Kehon ja mielen yhteys. Mielen työstäminen. Ruokaelämykset. Monet kiitokset teille!

Anna Yli-Viikari, tutkija, Humppila.

 

 

Mikä oli hienoa?

Sympaattiset & Sydämelliset opet, chi kung uutena kokemuksena, hyvä ruoka (KIITOS KOKILLE), vaihteleva ohjelma, plussaa vapaaehtoisuus ohjelmaan osallistumiseen & vapaamielisyys monia asioita kohtaan.

KIITOS KIITOS KIITOS retriititä, työstänne ja läsnäolostanne!!!

Nainen, 37v., kasvatusala, Helsinki

 

 

Inspiroivat ja ammattitaitoiset opettajat, kiitos. Monipuolinen ja vaihteleva ohjelma. Retriitiltä tarttui helposti toteutettavia harjoituksia arjen keskelle. Pidin siitä että opettajat kertoivat konkreettisia esimerkkejä toteuttaa harjoitus, kertoivat ”tarinoita, omia kokemuksia opiskeluajoilta ja omien opettajiensa tarinoita. Kasvisruoka oli aivan mahtavaa. Rauhoittava retriittiympäristö luonnon keskellä.

Paketti jooga, chi kung, meditaatio, tykkäsin.

Olo on rentoutunut ja rauhoittunut neljän päivän jälkeen.

Nainen,47v., Vantaa

 

 

Mikä oli hienoa?

Monipuolisuus, loistava paketti! Vapaus valita ja myös levätä! Ruoka. Ihmiset. Sain paljon inspiraatiota arkipäivään (ruuanlaittoon, jooga, chi kung, medit.harjoituksiin) ja muistutuksen pysähtyä olemaan ja iloitsemaan ilman tarvetta suorittaa koko ajan. Kiitos <3

 

Vapaa sana!

<3 <3 <3

Nainen, 34v., Helsinki

 

kesäretriitillä 2013