Kokemuksia metsään uppoutumisen ohjaajakoulutuksista

KOKEMUKSIA METSÄÄN UPPOUTUMISEN OHJAAJAKOULUTUKSISTA 2016-2017

 

Aivan mahtava kurssi kaikin puolin. Eniten uppouduin uusiin ja erilaisiin maailmoihin inspiroivien ja avaavien keskusteluiden kautta. Joka kerta, kun ryhmämme kokoontui avautui minulle uusia ajatuksia elämästä, olemisesta ja läsnäolosta. Jarko kuunteli, haastoi ja avasi uusia näkökulmia käytännönläheisten esimerkkien ja kokemuksiensa kautta. Jarko oli mahtava opettaja. Niin tässä menetelmässä, kuin yleisesti meditaatiossa, läsnäolossa ja metsän hyödyissä.

Opetus oli käytännönläheistä, ja antoi selkeät työkalut tai oikeastaan työkalupakin, josta on helppoa koota oman näköinen kokonaisuus tulevaisuudessa.

Roosa Heinilä, opiskelija, 27v.

 

-hienoa oli se, että kurssi oli yksityiskohtainen, rohkaiseva ja kannustava
-hyvää oli, että kaikki harjoitukset näytettiin tarkasti monin esimerkein
-inspiroivaa ja hienoa oli Jarkon ammattitaitoinen opetustyöskentely, josta näkyi vuosien kokemus ja osaaminen
-inspiroivaa oli, että saatiin ihan kaikki ohjeet hinnoittelua myöten, jotta on täydet valmiudet ohjaamiseen

Jouko, yrittäjä, 59v. Helsinki

 

Oli hieno kokemus kulkea ympäri Nuuksiota eri paikoissa. Uppoutumisen kokeminen aina uudelleen ja uudelleen vei todella syvälle ideaan ja luontoon. Saimme itse kokea menetelmän vahvuuden. Opettaja Jarko olit todella innostava ja oivallinen esimerkki siitä mitä tarkoittaa nyt-hetkessä ja läsnäolossa oleminen sekä mindfulnessiin kuuluva aloittelijan mieli eli uteliaisuus yhdistettynä vankkaan ammattitaitoon. Erittäin hienoa ja innostavaa oli tutustua chi-kung:iin ja oivaltaa sen monipuolisen käytön mahdollisuudet. Oli hienoa kokea itse miten näiden kuuden tehopäivän vaikutukset jatkuivat vielä viikkoja kurssin jälkeen. Olen todella iloinen, että minut johdatettiin tälle kurssille. Olen aika paljon käynyt kaikenlaisia koulutuksia ja tämä kurssi oli ehdottomasti yksi parhaista.

Päivi Hotinen, yrittäjä, Turku

 

Löysin avaran metsän sisältäni, jonne on helpompi laskea muita ihmisiä =)  Sain avaruutta itseeni, hyväksyntää, syvempää yhteyttä luontoon ja kaikkeen ympärilläni. Sinussa Jarko on syvää viisautta ja läsnäoloa ja hilpeää huumoria. Kiitollinen ettet ohjannut turhan vakavasti. Hienoa, että varmistat, että kaikki varmasti sisäistävät  menetelmän. Pidin siitä, että menetelmän oppiminen oli jaettu 6 päivän ajalle. Lyhyempkin olisi varmasti riittänyt, mutta paljon hyvää olisi jäänyt kokematta. Kiitos humaanista ja elämänläheisestä lähestymistavasta ohjaukseen.

Jaana, vyöhyketerapeutti, 49v. Riihimäki

 

Koulutus oli voimallinen ja energisoiva viikko metsässä ja tarjosi syvällisiä oivalluksia läsnäolosta, luontoyhteydestä ja olemisesta. Opin huomioimaan luontoa ja itseäni luonnossa uusista, erilaisista näkökulmista. Metsään uppoutumisen menetelmän ja muiden harjoitusten kautta opin uuden tien ajatuksiin uppoutumisen tilasta rentouteen, läsnäoloon ja olemiseen. Sain ohjaustaitoja, joiden avulla voin mahdollistaa luontoyhteyden, läsnäolon ja rentouden kokemuksia myös muille ihmisille.

Jarkon ohjaustaidoissa näkyy ammatillisuus ja useiden vuosien kokemus ohjaamisesta ja opettamisesta. Jarkon syvällinen, mutta toisaalta eloisa, kepeä ja hersyvä olemus luo rentoa ja turvallista ilmapiiriä ja siten oivallisen maaperän läsnäoloharjoituksille ja -kokemuksille. Koulutuksen merkittävin anti itselleni oli se, että se auttoi syventämään kokemustani yhteydestä universumin kanssa (vrs. erillisyyden kokemus) ja antoi välineitä ja oivalluksia omien ”sisäisten nyrkkien” avaamiseksi.

Koulutuksen opit ovat jääneet elämään ja auttaneet minua myös tässä uudessa elämänvaiheessani, aloitettuani eräoppaan opinnot täällä pohjoisessa – kaukana kotijoukoista. Kokemus yhteydestä luonnon ja universumin kanssa saa oloni tuntumaan turvalliselta myös ollessani yksin täällä tuntureilla. :) Lisäksi uudet oivallukset läsnäolosta auttavat elämään hetkessä, tässä ja nyt, ja löytämään ympäriltä runsaasti kaikkea hyvää ja kaunista.

Lämpimät kiitokset Jarko hienosta koulutuksesta!

Nainen, 32v. Helsinki

 

– Hieman kuin huomiointi-harjoitus, eli runsaasti antoisia ja elävöittäviä yksityiskohtia. Enemmän kuin tässä oikeastaan voi mainita.
– Kykysi ja tapasi luoda ryhmälle tila, joka on mutkaton, avoin, turvallinen, kunnioittava, sekä rento. Tila jossa on hyvä olla, oppia, ja jakaa.
– Fokus oleellisessa, jaetun substanssi, ja krumeluurien kuten opettajan auktoriteettiuden ja kaikkitietävän egon kiillotuksen poissa loistaminen. On toimiva asia jota jaat, ja palvelet sitä jakaessasi. That’s it. Se on arvostettavaa, arvokasta, ja inspiroivaa.
– Laaja materiaalipaketti ja yleinen tuki oppimiselle ja ohjaamiselle.

Mies 34v. Helsinki

 

Upea, rento, ammattimainen opettaja. Lämmin läsnäolo hyytävästä säästä huolimatta sekä mukava porukka. Qigong-harjoitukset yhdistettynä metsään uppoutumiskokemuksiin auttoivat stressin poistoon ällistyttävästi. Lisänä hienoja luontoyllätyksiä sammakoista käärmeisiin ja sinivuokkoihin.. Suomen kaunis, hiljainen luonto on ainutlaatuinen. Ehdottomasti kannattava investointi.

Nainen, toimitusjohtaja 59v. Vantaa

 

ohjaajakoulutuksen sivuille

http://www.taivastalo.fi/2017/08/metsaan-uppoutumisen-ohjaajakoulutus-6-12-7-17/