kokemukset

Tässä kokoelma kokemuksia Jarko Taivasmaa ohjauksesta, kursseilta ja retriiteiltä vuosien varrelta.

 

 

CHI KUNG – KIINALAINEN VOIMISTELU

*Chi kung (qigong) on monipuolinen liikemeditaation, meditaation ja läsnäolon harjoitus. Liikemeditaatiot ovat hyvä väliaskel istumameditaation ja arjen läsnäolon välillä.

Kahden lukukauden mittainen viikkokurssi

*Välineitä stressin hallintaan ja rentoutumiseen ja mielen
hallintaan

*Lisää mielen tyyneyttä ja rauhaa

*Keinoja elämän kokonaishallintaan ja asioiden terveellisempää
suhteuttamiskykyä (mikä on tärkeää, mikä ei)

*Lisää itsensä tuntemusta, keskittymiskykyä, läsnäoloa,
kehotietoisuutta, itsevarmuutta, johtajuutta, avoimuutta, rohkeutta,
sosiaalisuutta

Nainen, key account manager, 47v. Espoo

Mies, program manager, 48v. Espoo

 

Chi kungin viikonloppukurssi Helsinki

Pidin kurssin ja opettajan suvaitsevasta, sallivasta ja tervehenkisestä suhtautumisesta ja tavasta tuoda asioita esille. Hyvällä tavalla ”länsimaistettu” silti hukkaamatta ydintä ja sielua. Sain konkreettisen liikesarjan, hyvän rungon ja ihan valtavan paljon inspiraatiota ja iloa sekä rentouden. Rakenne mielestäni hyvä – teoriaosuudet ja käytännön tekeminen tukivat toisiaan ja etenivät hyvin. Tällaisenaan minulle täydellinen. Suosittelen lämpimästi. Kiitos Jarko!

Liisa Palomäki, tuoteryhmäpäällikkö, Nelonen media, Espoo

 

 

RETRIITIT

Jarko on karismaattinen, hauska ja käytännönläheinen “opastaja”. Opetus ja ohjaus oli monipuolista ja sai hyviä välineitä arkeen. Tunnelma oli positiivinen ja lämmin.

Nainen, 35v. lakimies

 

Lukuisat meditaatiot, osa myös miellyttävän kestoisia, lyhyehköjä. Jarkon valloittavat pikkuluennot KE-TO, inspiroivia, nasevia.

Elina Latva-Kiskola, Mehiläinen, Espoo

 

*uusia herätteitä

*mukavia pariharjoituksia, toisen huomaaminen ja siitä muistuttaminen

*tutustuminen chi kungiin

*asiansa osaavat ja mukavat ohjaajat

*sopivasti teoriaa ja harjoituksia

Kristiina Meuronen, työterveyshoitaja, Terveystalo, Espoo

Timo Meuronen, johtaja, NSN, Espoo

 

Mikä oli hienoa?

Ryhmän hyvä yhteistoiminta ja yhteishenki

Retriittiohjelman hyvä väljyys ja eri osien sopiva rytmitys

Mindfulness ja chi kung ja Jarko – sopivan rentoa, inspiroivaa

Jan Löfstedt, ylilääkäri, Helsinki

 

 

KOKEMUS LÄSNÄOLOA JA HILJAISUUTTA -METSÄRETKELTÄ

“Haluan vielä kiittää hienosta ohjelmapäivästämme. Kansainväliset opiskelijat pitivät metsäkävelystä ja meditaatiotuokioista oikein paljon ja antoivat niistä ylistävää palautetta. Joku kertoi saaneensa myös hengellisen kokemuksen, eli saimme oikeastaan juuri sitä mitä tavoittelimme – kokemuksen suomalaisesta tavasta olla luonnossa. Osasit suunnitella reitin ja ohjelman kohderyhmälle sopivaksi ja kierros oli mielestäni myös sopivan pituinen. Kiitos sinulle, kokonaisuus oli oikein onnistunut!”

 

 

 

MINDFULNESS

Päivän mindfulness-kurssi

Kiitos mindfulness kurssista, joka vastasi osaltaan odotuksiani.

Paikka oli hyvä, tilaa riittävästi ja aihe mielenkiintoinen. Opettaja oli koko persoonallaan läsnä antaen kuvan mindfulnessin hallinnasta, innostaen pyrkimään itsekin samaan. Päivä meni niin nopeasti ettei edes huomannut vaikka tauot puuttuivat lounaan jälkeen kokonaan. Niitä ei luultavasti sitten tarvittukkaan.

Olen meditoinut päivittäin 20 min ja pyrkinyt ihmisten kanssa kanssakäymisessä aktiivisesti olemaan läsnä. Luen myös ko aiheesta. Odotan oivalluksia!

 

Aalto-yliopiston mindfulness ja työyhteisötaidot luennolta

Kiitos tilaisuudesta; odotukseni ylittyivät. Jarko Taivasmaa osasi asiansa ja osasi myös tuoda tietonsa ymmärrettävästi ja innostavasti kuulijoille; ei ihan tavallinen taito! Läsnäoloa ja toisen ihmisen tietoista kuuntelemista tarvitaan myös työelämässä. Jokaisen aaltolaisen kannattaisi opetella mindfulnessia.

 

Odotukseni ylittyivät! Muutama yksityiskohta tai kouluttajan lausuma sai oikein pysähtymään ja miettimään omia toimintatapoja. Ja yleisesti aiheen käsittely innosti entisestään näihin itsensäjohtamistaitoihin. Monet näistä asioista olivat jollain lailla jo tiedossa, mutta esitys vakuutti ja innosti ottamaan ne parempaan hyötykäyttöön. Esiintyjällä oli hyvät vuorovaikutukselliset ja esiintymistaidot, miellyttävä tapa antaa ja jakaa yleisölle!

 

Oli hyvä, että tilaisuudessa oli sekä teoriaa että käytännön harjoituksia. Oli myös hyvä, että paljon asiaa oli saatu pakattua vain 2 tuntiin: ajankäyttö oli tehokasta. Aion itse hyödyntää mindfulness-oppeja omassa elämässäni ja työssäni, ja toivon, että tieto aiheesta leviää, ja yhä useampi kollega kiinnostuisi asiasta. Sitten työyhteisössä olisi kaikilla mukavampaa ja uskon, että tekisimme myös enemmän oikeita asioita ja vähemmän turhia/ vääriä asioita.

 

 

WELLNESS-VIIKONLOPUT

Rauhallisuus ja tasapaino opettajan tavassa viestiä. Sain työkaluja itseni / oman mieleni hallintaan arjessa. Kiitos! Juuri mitä “lääkäri määräsi”.

 Nainen, projektiosastonpäällikkö, 42v. Helsinki

 

Uudet oivallukset, laaja-alainen lähestyminen asioihin, ei ”saarnaamista”. Ulkoiluhetket hienoja! Rento avoin ilmapiiri. Hieno oivalluksia antava viikonloppu, käynnisti ajatusprosesseja ja antoi oivalluksia. Suosittelen!

Nainen, hallintokoordinaattori, 50v. Helsinki

 

Mikä oli hienoa?

Chi kung harjoitukset + meditaatio. Miellyttävä tapa puhua. Pieniä ohjeita arkeen ja sen parantamiseen. Sain rentoutta, jota hain. Ideoita johtamiseen! – kun tuntee miten ihminen toimii ymmärtää itseä ja muita paremmin.

Nainen, 34v.

 

Lue kokemuksia metsään uppoutumisen menetelmän ohjaajakoulutuksista

http://www.taivastalo.fi/kokemuksia-metsaan-uppoutumisen-ohjaajakoulutuksista/

 

Lisää kokemuksia vuosien varrelta

http://www.taivastalo.fi/kokemuksia/