Forest Wellness yrityksille ja yhteisöille

FOREST WELLNESS

LÄSNÄOLOA, RENTOUTUMISTA JA HYVINVOINTIA LUONNOSTA!

 

Tarjoamme yrityksille ja yhteisöille Forest Wellness -kokonaisuuksia suoraan ja yhteistyössä mm. Nuuksion Suomen Luontokeskus Haltian kanssa.  www.haltia.com

Olemme sitoutuneet Haltian yhteistyökumppanina kestävän luontomatkailun periaatteisiin.

 

 

Alla kuvaus kaikista Forest Wellness -kokonaisuuksista. Muistathan, että voit räätälöidä juuri itseäsi kiinnostavan kokonaisuuden. Toteutamme kokonaisuudet mielellään Nuuksion kansallispuistossa esimerkiksi Kattilan tai Haukkalammen ympäristössä, mutta myös Suomen luontokeskus Haltian lähiseutu käy hyvin. Voimme myös toteuttaa kokonaisuuksia koko Etelä-Suomen alueella sopivissa luontokohteissa.

 

 

KEHON KAUTTA HYVINVOINTIIN

Chi kung – kiinalainen voimistelu ( kevät / kesä/ syksy / * )

Chi kungia harjoittavat ympäri maailmaa terveyden ja hyvinvoinnin vaalijat, mutta myös sisäistä voimaa kehittävät taistelulajien harjoittajat sekä rauhan ja oivalluksen etsijät. Harjoituksissa on mukana mm. voimistelullisia liikkeitä, hitaita virtaavia liikkeitä, staattisia asentoja ja meditatiivisia hetkiä. Harjoitukset rentouttavat, nostavat energiatasoa ja lisäävät sisäistä selkeyttä. Chi kungia kuuluu perinteisesti tehdä juuri luonnon keskellä tai puistossa.

kesto: 1h

Min-max: 10-200 hlöä

 

Metsäjooga ( kevät / kesä / syksy / * )

Helppoja joogaliikkeitä metsässä. Liikkeet tehdään seisten. Metsän huomioimista ja hyödyntämistä harjoituksissa. Löydä läsnäoloa sekä hyvinvointia keholle ja koko olemukselle.

kesto: 1h

Min-max: 10-40 hlöä

 

Kehotietoisuus ja rentoutuminen ( kevät / kesä / syksy / * )

Kehotietoisuusharjoituksia stressitilan purkamiseen. Hengitysharjoituksia. Ohjattu rentoutuminen pidemmän kaavan mukaan.

kesto: 1h

Min-max: 10-40 hlöä

 

 

HUOMION JA HENGITYKSEN AVULLA HYVINVOINTIIN

Mindfulness ja meditaatio ( kevät / kesä / syksy / talvi )

Rentoutumista. Hyväksyvää läsnäoloa ja huomioimisen harjoitteita. Hengityksen tarkkailu eli klassinen meditaatio kohteen kanssa. Halutessasi teemme myös kävelymeditaation. Sisältää lyhyesti myös johdattelun mindfulnessin periaatteisiin sekä opastuksen hyvään meditaatioharjoitukseen.

kesto: 1h

Min-max: 10-40 hlöä

 

Ohjattu hiljentyminen ( kevät / kesä / syksy / talvi)

Miten suomalaiset tekevätkään sen luonnostaan. Hiljaa olemista, kävelyä, luonnon huomioimista ja mättäällä istumista. Muutamia hyviä johdattelevia opastuksen sanoja ja huomioita, joilla hiljaisuus taas löydetään.

kesto: 1h

Min-max: 10-40 hlöä

 

Metsään uppoutuminen eli forest bathing ( kevät / kesä / syksy / talvi)

Monia erilaisia menetelmiä ja harjoituksia yhdistävä kokonaisvaltainen metsään uppoutuminen – unohda hetkeksi kaikki.

Metsään uppoutumisen kolme vaihetta lyhyesti

1)Kehotietoisuusharjoituksia ja syvään hengittämistä. Purat stressitilaa ja tulet läsnä tähän ja nyt. Hengität syvään metsän raikasta ilmaa.

2)Luonnon aistimista ja huomioimista kaikilla aisteilla. Huomaat, että olet todella metsässä ja läsnäolosi syvenee.

3)Lopuksi istu ja unohda -harjoitus vaikka kannon nokassa istuen. Sulje silmäsi. Unohda hetkeksi arkesi ja vastuusi. Unohda maailma ja itsesi. Anna kaiken kadota. Tee sisäinen matka.

*Avaa silmäsi ja koe kaikki uutena!

kesto: 1h

Min-max: 10-40 hlöä

 

 

LUENTO

Hyvinointia metsästä

”Metsistä olemme tulleet! Kuinka palaamme metsiin hyvinvointia hakemaan?”

Kuule lyhyesti nykyihmisen psykologisista ja fysiologisista haasteista stressin ja kiireen suhteen. Kuule miten metsä ja luonto voivat olla yksi hyvä ratkaisu rauhoittumiseen. Mukana näkökulmia hyvinvoinnista ja tieteellisistä tutkimustietoa metsässä olemisen hyödyistä. Lopuksi neljä konkreettista ehdotusta/haastetta hyvinvoinnin ammentamiseksi metsästä.

kesto: 45min

Min-max 10-200 hlö

 

 

RÄÄTÄLÖI

Oma reseptisi Forest Wellnessiin ( kevät / kesä / syksy / talvi )

Voit luoda yllä olevista kokonaisuuksista useamman tunnin kokonaisuuden tai pienemmille ryhmille useamman päivän metsäretriitin. Voit myös yhdistää hyvinvointia metsästä luennon ja harjoitukset. Monista Forest Wellness -harjoituksista on voidaan räätälöidä omat versiot lapsille ja nuorille. Erityisesti chi kung ja metsäjooga sopivat pienemmälle väelle.

kesto: 30 min – 8h+