Kokemuksia chi kungin peruskurssilta

Ihmisten kokemuksia syksyn 2013 chi kungin (qigong) viikonloppukurssilta Helsingistä Pranama / Pihasali. 

 

Pidin kurssin ja opettajan suvaitsevasta, sallivasta ja tervehenkisestä suhtautumisesta ja tavasta tuoda asioita esille. Hyvällä tavalla ”länsimaistettu” silti hukkaamatta ydintä ja sielua. Sain konkreettisen liikesarjan, hyvän rungon ja ihan valtavan paljon inspiraatiota ja iloa sekä rentouden. Rakenne mielestäni hyvä – teoriaosuudet ja käytännön tekeminen tukivat toisiaan ja etenivät hyvin. Tällaisenaan minulle täydellinen. Suosittelen lämpimästi. Kiitos Jarko!

Liisa Palomäki, tuoteryhmäpäällikkö, Nelonen media, Espoo

 

 

Toinen päivä oli tosi hyvä. Ylipäätään uusia liikkeitä ja liikesarja. Hyvin selvitettiin liikkeiden taustoja. Videot. Kokonaisuutena hyvin jäsennelty kurssi.

Jarno, 52v., Espoo

 

 

Mitä hyvää sait?

Uuden tavan tuoda rauhaa ja energiaa (tasapainoa!) arkeen. Käytännöllinen, mutta hyvin henkinen, toisaalta nimenomaan kehollinen tapa harjoitella. Ei vaadi vaatteiden vaihtoa, hiljaista hetkeä – voi tehdä vaikka kylpyhuoneessa päivän mittaan. Asiat käytiin monipuolisesti läpi ja lyhyestä perussarjasta saatiin uskomattoman paljon irti.

Nainen, 40v., tiedekoordinaattori, Yliopisto, Helsinki

 

 

Kurssi tuuletti käsityksiäni qigongista. Voi leikkiä!!! Opetus oli selkeää ja kansantajuista. Opettaja oli positiivinen ja innostava. Sain uutta inspiraatiota harjoitteluun jo entuudestaan tuttuun lajiin qigongiin.

Mies, 46v., terveysliikunnan opettaja, eri kansalaisopistot, Järvenpää

 

 

Oli mukavaa olla intensiivisesti kaksi päivää oppimassa. Selkeät, havainnollistavat opettajan tekemät liikkeet auttoivat ymmärtämään / sisäistämään, mitä ja miten tulisi tehdä.

Nainen, 54v., lastentarhanopettaja, Porvoo

 

 

Tosi hyvä perehdytys chi kungin maailmaan! Hienoa, että avattiin liikkeiden merkityksi, puhuttiin energian olemuksesta. Rauhallisuus, suvaitsevainen asenne. Videojuttu tosi hyvä! Kiitos, kurssi oli miellyttävä ja tunnelma rento =)

Nainen, 41v., lastentarhanopettaja, Helsinki 

 

 

Sain: rentoutta, uusia näkökulmia, uutta mietittävää siitä kuinka ihmiskeho toimii. Hyviä vinkkejä stressin purkamiseen. Opettajalla selkeä ulosanti ja hyvä ohjeistus liikkeisiin. Runsaasti materiaalia kotiopiskeluun. Kiitos mukavasta viikonlopusta ja mielenkiintoisista näkökulmista maailmaan ja miten se toimii!

Nainen, 27v., opiskelija

 

 

Hyvää oli maanläheinen asenne ja se ettei koko puuhassa ole pikkuasiat esim. matonpaikat, istuma-asento jne. pilkuntarkkaa. Myös energiavirta-asiat oli hyvin kerrottu ja ei sisältänyt näihin itämaisiin ”lajeihin” tyypillistä ylilyövää hömppää. Tätä tulee melko varmasti jatkossa itse tehtyä.

Mies, 38v.