Mindfulness ja meditaatio perusteet -onlinekurssi

| Sunday, December 17th, 2017 | Comments Off on Mindfulness ja meditaatio perusteet -onlinekurssi

LÖYDÄ LISÄÄ LÄSNÄOLOA, RENTOUTTA JA HYVÄKSYNTÄÄ

MINDFULNESS JA MEDITAATIO PERUSTEET
ONLINE-KURSSI

Lämpimästi tervetuloa mindfulnessin ja meditaation onlinekurssille milloin vain, mistä vain kännykkäsi, läppärisi tai tietokoneesi kanssa! (Tarvitset toki myös internet-yhteyden.) Kurssi toteutaan suomalaisessa onlinekurssipalvelussa (Campwire).

 

Nimeni on Jarko Taivasmaa. Olen opettanut mindfulnessia ja meditaatiota yli kymmenen vuotta. Usein olen kysynyt ihmisiltä, mitä he toivovat päiväkursseilta tai retriitiltä. Olen kuullut heidän käyttävän esimerkiksi tällaisia sanoja toiveissaan
Kaipaan pysähtymistä

Suorittamisesta irtipäästämistä

Tämän hetken löytämistä ja surina pois

Olemaan ja hyväksymään

Tekniikoita rauhoittumiseen

Työkaluja ja läsnäoloa

Olemaan hyvä itselle

Päästämään irti stressistä ja oivalluksia

Monet meistä kaipaavat siis rauhaa ja läsnäoloa nopeasti muuttuvassa ja epävarmassa maailmassa. Useat haluavat myös oppia menetelmiä ja tekniikoita, joilla voi lisätä läsnäoloa ja hyvinvointia. Miksi näin on?

 

NYKYIHMISEN HAASTE

Kykymme muistella mennyttä ja pohtia tulevaa ovat yksi lajimme vahvuuksista, mutta se tuo myös vaikeuksia. Kutsun tätä haastetta nimellä ajatuspohjaiseksi psykologiseksi stressiksi. Sen lisäksi, että voimme keksiä ja kehittää ihmeellisiä asioita ja suunnitelmia mielemme avulla, voimme kuvittelun avulla saada aikaan kehossamme stressitilan tai vielä voimakkaamman sympaattisen hermoston aktivaation eli taistele-pakane-jähmety -tilan.

Ihmeellisintä tässä on se, että voimme saada kehomme reagoimaan vahvasta, vaikka aistittavassa konkreettisessa todellisuudessamme ei välttämättä ole sillä hetkellä uhkia. Saatamme pyöritellä huolestuneita ja uhkaavia ajatuksia jopa omassa turvallisessa sängyssämme niin, että emme saa unen päästä kiinni.

Mielemme vain pyrkii auttamaan ja olemaan hyödyksi muistuttamalla kaikista mahdollisista uhkista ja asioista, joita meidän on huomioitava tulevaisuudessa. Tämä on ollut aikoinaan tärkeä taito ihmislajin säilymisen kannalta, mutta se voi olla myös liiallista ja väärin ajoitettua, kuten moni meistä tietää.

 

YKSI RATKAISUISTA

Yksi hyvä ratkaisu mielemme haasteeseen ja mielen synnyttämään elimistön liialliseen pitkäkestoiseen valmiuteen on meditaatio ja mindfulness. Itse lisäisin tähän myös kehotietoisuusharjoitukset.

Nämä tekniikat ja harjoitusmuodot ovat suosittuja ympäri maailmaa. Esimerkiksi Googlella ja Facebookilla on omat mindfulness-meditaatio-menetelmänsä ja Suomessakin tutkitaan tietoisuustaitojen opetusta koulussa. Tietoisuustaitojen tulisi olla kansalaistaitoja, ja varmaan jonakin päivänä vielä ovatkin.

 

MINDFULNESS JA MEDITAATIO PERUSTEET -ONLINEKURSSI

Tälle online-kurssille olen kiteyttänyt itse parhaita harjoituksia, oivalluksia ja lähestymiskulmia. Tämä kurssi on minun ehdotukseni tähän nykyihmisen mielen haasteeseen ja toisaalta myös jotakin joka voi tukea henkilökohtaista kasvua ja auttaa löytämään elämään eritystä ihmeellisyyttä ja kauneutta. Huomaamaan kuinka ihmeellinen jokainen aistittava hetki elossa tässä ja nyt voikaan olla, kun on vain huomaa olla poissa mielen tarinoista, tulevasta ja menneestä.

 

OSTA KURSSI TÄÄLTÄ

 

KURSSIN TAVOITTEET: MEDITAATIO JA HYVÄKSYVÄ LÄSNÄOLO ARJESSA

Voit oppia tämän 21 päivän kurssin avulla mindfulnessin ja meditaation perusteet hauskalla ja helpolla tavalla. Etenemme askel askeleelta ja aloitamme pienestä. Sivun alha näet tarkemmin kurssin sisältöjä. Tarkoitus on, että kurssin jälkeen sinulla on hyvä meditaatiorutiini käynnissä ja osaat olla paremmin ja rennommin läsnä arjen hetkissä niin kotona kuin töissä. Osaat hyödyntää mindfulnessin periaatteita stressinhallinnassa ja tuoda läsnäoloa myös arjen muihin hetkiin.

Kurssilla puhumme myös läsnäolosta vuorovaikutuksesta ja monista muista aiheista, jotka rikastuttavat ja laajentavat pääfokustamme: meditaatio ja hyväksyvä läsnäolo arjen hetkissä.
Kurssilla voit huomata, että mindfulness ja meditaatio ovat jo sinulle (ja kaikille ihmisille) tuttuja perustaitoja. Eli et oikeastaan opi mitään uutta taitoa, vaan opit hyödyntämään ja iloitsemaan keskittymiskyvystä, huomioimisesta ja olemisesta uudella tavalla. Tai ehkä vielä tarkemmin – muistamaan kuinka voit hyödyntää näitä sinulle jo tuttuja tietoisuustaitoja läsnäolon syventämisessä.

Kurssi on tarkoitettu ennen kaikkea mindfulnessin ja meditaation aloittelijoille. Myös tietoisesti meditoineet ja harjoittaneet voivat löytää lisämateriaalien seisoma- ja liikemeditaatioista, kehotietoisuusharjoituksista sekä oivalluksen tiestä läsnäoloon monia uusia ja inspiroivia näkökulmia. Kurssiin kuuluu myös extra-video, joka keskittyy uusien tapojen ja rutiinien luomiseen. Se opastaa, kuinka voit luoda meditaatiorutiinin lisäksi ihan mitä vain tapoja elämääsi. Muutos ei ole tahdonvoimalaji vaan enemmänkin älykkyyslaji.

 

KOKEMUKSIA

Kokemuksia erilaisista aikaisemmista mindfulness- ja meditaatio-opetuksista.

” Kiitos paljon kurssista. Olen tosi tyytyväinen, että osallistuin siihen. Tajusin itseni kohdalla, miten tärkeää on kehotietoisuus. Olen koko ikäni leijaillut liikaa irti maasta ja itsestäni. Olen päivittäin tehnyt oppimiani asioita kotona. Sain kurssilta kokonaispaketin omaan hyvinvointiini. Haluan alkaa tästä syventämään näitä asioita ja siitä seuraavaa hyvinvointia.
Omalla olemuksellasi heijastit, miten kaiken oppimasi myötä olet saavuttanut itsellesi tasapainon ja hyvän olon. Kursseilla oli rauhallinen tunnelma. Ihmeekseni huomasin, että jaksoin näinkin pitkän ajan olla koko ajan “hereillä”.
Näitä kursseja kannattaa jatkaa, jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus löytää tasapainoa elämäänsä.”

“Kiitos kurssista. Hyvä, kun on myös näitä kuppi tyhjäksi kursseja, kun monilla kursseilla tyrkytetään luennoitsijan omia ja yksipuolisiakin näkemyksiä asioista, jolloin kuppi ei tosiaan ole tyhjä lähtiessä.

Itse olen yrittänyt vuosia harjoittaa meditaatiota erilaisilla kursseilla ja en ole oikein oppinut oikeaa meditaatiotapaa. Nyt olen huomannut että kehotietoisuus harjoitukset auttaa nimenomaan meditoimaan ja silti pysymään kehossa. Nyt kun olen harjoittanut juuri kehotietoisuutta niin meditaatiokin alkaa sujua. Itse pidän juuri hiljaisuudessa meditoimisesta.”

 

Kokemuksia Aalto-yliopiston mindfulness ja työyhteisötaidot luennolta

“Kiitos tilaisuudesta; odotukseni ylittyivät. Jarko Taivasmaa osasi asiansa ja osasi myös tuoda tietonsa ymmärrettävästi ja innostavasti kuulijoille; ei ihan tavallinen taito! Läsnäoloa ja toisen ihmisen tietoista kuuntelemista tarvitaan myös työelämässä. Jokaisen aaltolaisen kannattaisi opetella mindfulnessia.”

“Odotukseni ylittyivät! Muutama yksityiskohta tai kouluttajan lausuma sai oikein pysähtymään ja miettimään omia toimintatapoja. Ja yleisesti aiheen käsittely innosti entisestään näihin itsensäjohtamistaitoihin. Monet näistä asioista olivat jollain lailla jo tiedossa, mutta esitys vakuutti ja innosti ottamaan ne parempaan hyötykäyttöön. Esiintyjällä oli hyvät vuorovaikutukselliset ja esiintymistaidot, miellyttävä tapa antaa ja jakaa yleisölle!”

 

Katso lisää ihmisten kokemuksia vuosien varrelta
https://www.taivastalo.fi/kokemukset/

Kokemuksia metsään uppoutumisen menetelmän ohjaajakoulutuksistani
https://www.taivastalo.fi/kokemuksia-metsaan-uppoutumisen-ohjaajakoulutuksista/

Minua pyydettiin myös tekemään Ylen sivuille abeille muutamia harjoituksia. Täältä voit kuunnella ja tutustua ohjaustapaani. Halutessasi voit vaikka ladata harjoitukset itsellesi.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/10/11/testaa-kolme-rentoutumisharjoitusta

Tässä on yksi video kurssilta (extramateriaaleja) tutustumista varten.
https://youtu.be/X1c6eZM3Vp0

 

JOTAKIN MINUSTA

Olen opettanut yli kymmenen vuotta erilaisia mindfulnessin, meditaation, kiinalaisen voimistelun (chi kung / qigong) ja kehotietoisuuden menetelmiä yrityksissä, työväenopistoissa, retriiteillä, kursseilla. Haluan tällä onlinekurssilla kiteyttää sinulle parhaat oivallukseni läsnäolosta ja erilaisista menetelmistä. Erityisesti olen kokenut kehotietoisuusharjoitukset hyödyllisiksi läsnäolon mahdollistajiksi ja meditaation tukijoiksi. Keho on aina tässä ja nyt. Kehon huomioiminen sekä siihen ankkuroituminen on ehkä helpoin ja nopein tie läsnäoloon.

Oma matkani taas meditaatioon menetelmiin alkoi 12 vuotiaana syvän meditaatiokokemuksen käynnistämänä. Eli matkalla (jota ei oikeasti ole, kun on vain nyt) olen ollut pitkään eli minut on keitetty monissa keitoksissa. Opettaminen on myös itsessään oma koulunsa.

Toimintaterapiakoulutukseni ammattikorkeakoulusta ja mielenterveyspuolelle erikoistuminen sekä päättötyöni läsnäolosta ja toimintaterapiasta antavat maanläheistä lähestymiskulmaa ja osaamista läsnäolon suhteen. Olen ohjannut toimintaterapeutin roolissa mindfulnessia, meditaatiota ja kehotietoisuusharjoituksia myös Kelan työuupuneiden ryhmille Aviren palveluksessa. Kehotietoisuusharjoitukset saavat osittain inspiraationsa chi kungista, josta kävin opettajakoulutuksen vuonna 2005.

Jos sinulle tulee kysymyksiä tai haasteita liittyen meditaatioon ja läsnäoloon, niin voit tietää, että todennäköisesti osaan auttaa sinua. Muunlaisissa haasteissa taas todennäköisesti osaan ohjata sinut hakemaan apua oikeilta tahoilta.

Lisää tietoa minusta (vanhempia sivuja)

https://www.taivastalo.fi/me/

https://www.taivastalo.fi/tietoisuusohjaajakoulutus-paakouluttaja/

 

HUOMAA!

Huomaa, että tämä kurssi ei ole terapiaa eikä ole millään tavalla tarkoitettu minkäänlaisen virallisen hoidon vaihtoehdoksi. Tämä kurssi on tarkoitettu tavallisille terveille ihmisille. Jos saat nyt hoitoa tai terapiaa, niin kysy lääkäriltäsi tai terapeutiltasi, että onko sinulle juuri nyt hyväksi osallistua tällaiselle kurssille.

 

OSALLISTU KURSSILLE VAI ONKO SINULLA KYSYMYKSIÄ?

Onko sinulla kysymyksiä liittyen kurssiin tai sen sisältöihin? Voinko olla muuten avuksi? Mikään kysymys ei ole liian pieni – olen täällä sinua palvelemassa! Laita halutessasi viestiä info@taivastalo.fi

 

21 PÄIVÄN KURSSIN HINTA

89€ (sis.alv24)

NYT joululahjahinta ja onlinekurssin julkaisutarjous 69€ (sis.alv24) 31.12.17 saakka.

Haluatko ostaa ja maksaa erissä? Hinta kolmessa erässä 75€ (3×25€) luottokortilla maksettaessa.

 

*Tämähän on mitä paras joululahja läheiselle tai itsellesi. Mikä onkaan hauskempaa kuin aloittaa vuosi 2018 uusien hyödyllisten ja elämää rikastuttavien mindfulness- ja meditaatiotaitojen kanssa.
*Mukanahan on paljon kurssin pääfokusta – mindfulness ja meditaatio – rikastuttavia ja syventäviä extra-aiheita.

*Yhteensä noin 4 tuntia videoita Campwiressä ja noin 2 tuntia meditaatiotiedostoja mp3, jotka voit ladata itsellesi. Kurssi on käytössä 2 kuukautta (vähintään) eli ehdit useampaankin kertaan materiaaleja läpi ja audiotiedostot jäävät sinulle omaan käyttöösi.

*Jos et jostakin syystä pidä kurssista, niin sinulla on 14 päivän rahat takaisin turva ilman kysymyksiä. Tällöinkin saat halutessasi pitää lataamasi meditaatiotiedostot.

*Kurssin jälkeen, jos sinulle jää kysymyksiä aiheista, niin voit laittaa viestiä. Kysymyksistä tehdään blogiteksti tai YouTube-video. Tämä on hyvä idea, koska usein moni muukin on saattanut pohtia samankaltaisia kysymyksiä. Mahdolliset vastaukset sekä aiheen tutkiminen voi palvella myös monia muita kurssilaisia tai muuten mindfulnessista ja meditaatiosta kiinnostuneita ihmisiä.

“Tämä kurssi ja menetelmillä säännöllisesti harjoittelu voivat mahdollisesti muuttaa elämääsi pysyvästi paremmaksi ja sisäisesti rikkaammaksi! Lämpimästi tervetuloa mukaan tälle ihmeelliselle matkalle tähän ja nyt!”

 

OSTA TÄSTÄ KURSSI OMAKSI TAI LÄHEISESI ILOKSI JA HYÖDYKSI

OSTA KURSSI

 

PS. TÄSSÄ VIELÄ TARKEMMIN KURSSISISÄLTÖJÄ

*huomion ja rentouden tutkimuksia

*meditaatio kohteen kanssa

*meditaatio ilman kohdetta

*mindfulness “warming up”

*ymmärrä nykyihmisen haaste – ajatuspohjainen psykologinen stressi

*kolme tapaa lisätä läsnäoloa ja meditatiivisuutta elämässä: muodollinen ja epämuodollinen harjoitus, läsnäolon hyveet (asenteet) ja suora oivallus

*epämuodolliset harjoitukset eli arjen läsnäoloa: syöminen, kävely, siirtymiset ja vuorovaikutus

*kolme tietoisuuden taitoa: huomion lepääminen kohteessa (keskittyminen), huomion vapaa virtaaminen ja oleminen

*onko meditaatiossa onnistumista?

*mindfulnessin määritelmä

*kaksi erilaista tapaa määritellä meditaatio

*ohjeistus hyvään meditaatioasentoon

*ohjeistus meditaatioharjoitukseen

*3 mindfulnessin hyvettä (asenteet): kärsivällisyys, aloittelijan mieli ja hyväksyminen

*mindfulness ja heartfulness sekä niiden tasapaino

*meditaation hyödyt ja meditaatiotutkimuksia

*kehotietoisuuden tärkeys – keho on aina tässä ja nyt

*kehotietoisuusharjoituksilla autonomisen hermoston tilan muuttaminen

*3 kehotietoisuusharjoitusta: taputtelut, hengitysharjoitukset ja ravistelut

*suoran oivalluksen tie läsnäoloon

*elämän mysteerin äärelle havahtuminen

*kuppi tyhjäksi turhasta.

 

EXTRASISÄLTÖJÄ

*kuinka luoda tapoja ja muutosta elämäänsä

*liikemeditaatio

*seisomameditaatio

*kuinka lisätä myötätuntoa ja yhteyden kokemusta

*tunteet ja tunnetaitoharjoitus.

 

OSTA KURSSI TÄÄLTÄ

 

Comments are closed.