Löydä fokuksia vuodelle 2016 tai koko elämälle

| Monday, January 11th, 2016 | Comments Off on Löydä fokuksia vuodelle 2016 tai koko elämälle

shutterstock_69102241 pakkaus

Vuoden 2016 ihmeet ja kokemukset sekä antamisen inspiraatio.

Nämä ideat ovat olleet enemmänkin elämän suunnan ja tarkoituksen kirkastamista varten (life purpose). Mutta niitä voi käyttää myös yhtä hyvin kirkastamaan tulevan vuoden suuntia. Samoinhan esimerkiksi opettaja nimeltä David Deida painottaa, että elämä tarkoitus/missio on dynaaminen kokemus eikä vain kerralla oivallettu ja tehty. Inhimillinen kokemus ja puolemme jatkuvasti kasvaa ja laajentuu. Siksi myös voisi ajatella, että samoin elämän suuntamme ja tarkoituksemme syvenee. Deida kuvaa prosessia sipulin kuorien kuorimiseksi ja myös “tyhjyyden hetkiksi”, kun siirrymme syvempää uuteen tarkoitukseemme. Eli ehkä voit löytää yhden hyvän sipulin kuoren ihmeteltäväksi vuodeksi 2016, jonka alta löytyy uudet tarkoitukset vuodelle 2017.

 

Kolme huomion suuntaa vuodelle 2016 (elämän tarkoituksen tasoa): Oleminen-Ilmaisu-Kokeminen.

 

OLEMINEN

Koetko läsnäolon tyyntä rauhaa ja syvyyttä?

Oletko tässä ja nyt?

Oletko se joka olet?

Tunnettu henkinen opettaja Eckhart Tolle sanoo, että elämäntarkoituksessa osa, ja tärkeä osa, on oivaltaa läsnäolo nykyhetkessä. Nykyhetken tietoisuutena olemisen “kokemus” tai tarkemmin tietoisuutena oleminen on yksi suunta, jonka voisi ajatella olevan aina läsnä ihmisen yhtenä tarkoituksena. Samoinhan kaikki ilmaisu ja antaminen sekä kokeminen ja saaminen tapahtuvat tässä ja nyt. Jotkut voivat oivaltaa myös, että tuo läsnä oleva tietoisuus on kuin tyhjä kaiken hyväksyvä ja mahdollistava näyttämötila, jossa kaikki ilmaisu ja kokeminen tapahtuu.

 

Ilmaisussa ja kokemisessa haetaan aluksi enemmän tai vähemmän abstrakteja ja muodottomia laatuja esimerkiksi: ilo, viisaus, voima, rakkaus, leikki, säteily, kauneus, ihmettely, vapaus, runsaus, hyvyys tai jotakin aivan muuta. Löydä KOLME asiaa (sanaa), jotka tuntuvat kaikkein tärkeimmiltä kumpaakin osaan. Näitä sanoja voi myös tunnustella pidempääkin ja vaikka huomata, että jonkun alta löytyy jotakin toista. Esimerkiksi runsauden kaipuun alla voi olla turva tai vapaus.

 

ILMAISU

Mitä haluat ilmaista tai tarkemminkin mitä haluaa syvältä sisältäni tulla ilmaisuun?

Mitä haluat antaa muille ihmisille, eläville olennoille, planeetalle ja elämälle?

Tunnustele mitkä kolme asiaa haluaa tulla ilmaisuun kauttasi tänä vuonna 2016? Voi olla, että työelämäsi tai perhetilanteesi mukaan luonnollinen vastaus voisi olla vaikka tehokkuutta ja huolehtimista. Mutta pyri syvemmälle tunnustelemaan – ehkä se onkin ilo, huomio, viisaus tai rakkaus tai jotakin hyvinkin yllättävää. Tunnustele sisintäsi äläkä vain (tai älä ollenkaan) mielen pitäisi ja pitää -toimiston ohjeita ja säädöksiä. Jos ilmaisu eli antaminen tuntuu taakalta ja on vahvasti pitäisi-tunnelman maustamaa, niin todennäköisesti silloin kyseessä mielen pörisevän toimiston tai tehtaan ohjeistus.

Voithan olla supertehokas ja kuitenkin antaa sisältäsi pursuta ilon tai muun hyvän kaikkiin hetkiin. Voisi ajatella, että vain, jos annat syvältä sisältäsi syntyä ja tulla ilmaisuun jotakin hyvää, niin voit kokea todellista täyttymystä inhimillisellä tasolla. Todella tuo esiin jotakin syvältä sisältäsi, niin se voi olla jotakin, jota perheesi, ystäväsi, työkaverit tai asiakkaasi ovat todella kaivanneet. Tämä voi olla joskus myös yksi hyvä tapa luoda lisäarvoa bisnes-tilanteissa – antaa luontaisen lahjasi säteillä ilmaisussasi.

 

KOKEMINEN

Mitä haluat kokea?

Mitä haluat saada?

Mikä todella ravitsee syvästi olemustasi?

Taas astu syvälle sisimpääsi. Mitä rehellisempi oletkaan sitä paremmin voit löytää jotakin, joka todella kaipaat olemuksessasi kokea ja saada. Jotakin joka todella ravitsee syvästi. Nämä voivat myös olla osittain tai kokonaan samoja, joita haluat ilmaista ja antaa.

Anna näitä myös itsellesi, vaikka ensimmäisissä ajatuksissa näyttäisi siltä, että niitä on saatava muilta ihmisiltä. Jos annat runsaudella esimerkiksi rakkautta itsellesi, niin näin on paljon helpompaa tuohon rakkauden kokemuksen virtaan lisätä ja olla avoin myös muilta ihmisiltä tulevalle rakkaudelle. Samoin myöskään muilta ihmisiltä tulevan hyvän määrää, ajoitusta ja lähdettä ei voi koskaan täysin hallita eli myös siksi on tärkeää antaa itselleen tuota ravitsevaa laatua ja asiaa.

 

KONKRETIAAN

Halutessasi voit luoda konkreettisen muodon näistä abstrakteista sanoista. Miltä ilmaisu ja antaminen näyttää? Miltä kokeminen ja saaminen näyttää?

Tämä muodon täsmentäminen voi todella auttaa asioiden luomisessa ja saavuttamisessa. Tämä on tavoitteiden luomisessa ja saavuttamisessa olennaisena pidetty askel. Joissakin tapauksissa täsmennetyt tavoitteet voivat myös saada sulkemaan silmät hyvältä ympärillä. Esimerkiksi runsautta tai rakkautta voi olla ympärillä valtavasti, mutta jos lokero missä se vain tulkitaan saaduksi on kovin kapea, niin voikin kokea puutetta rikkauden keskellä.

 

HUOMIO

Kuitenkaan sinun ei myöskään tarvitse mitään toteuttaa, jos se tuntuu jollakin tasolla olevan arvojasi vastaan. Eli harjoituksen tarkoitus on totuuden kautta tehdä vapaammaksi eikä synnyttää jännitystä tai pidentää pitäisi-listaa. Tarkoitus on antaa uusia näkökulmia. Kuinka elämä voisi ilmaisun ja kokemisen tasolla toimia oikein hienosti ja inspiroivat linjat elämässä yhdistyä ja ilmentyä uusilla tavoilla.

 

Ihmeellistä ja runsaudellista vuotta 2016,

Jarko Taivasmaa

 

SAMANLAISIA AIHEITA JA POHDINTOJA

https://www.taivastalo.fi/2011/12/oleminen-tekeminen-omistaminen/

https://www.taivastalo.fi/2013/07/kuinka-rikas-olet-oleminen-tekeminen-omistaminen/

https://www.taivastalo.fi/2012/11/4-antamisen-tasoa/

 

 

 

Comments are closed.