Meditaation ja chi kungin kurssi torstaisin alkaen 21.1.16

| Monday, November 23rd, 2015 | Comments Off on Meditaation ja chi kungin kurssi torstaisin alkaen 21.1.16

MEDITAATIO JA CHI KUNG

KURSSI 21.1.-24.4.

TORSTAISIN 1930-2100

JOOGAKOULU SHANTI

 

Tervetuloa voimalliselle kurssille löytämään viikoittain selkeyttä, rentoutta sekä nostamaan energiatasoa! Meditaatio ja chi kung (kiinalainen voimistelu) toimivat hyvin yhdessä. Chi kung ja erilaiset kehotietoisuusharjoitukset tuovat läsnä vahvasti kehoon tähän ja nyt sekä luovat loistavan pohjan meditaatiolle tapahtua.

Kurssilla saat myös vahvan tuen oman päivittäisen meditaatiorutiinin luomiseen, opit hyviä chi kung – ja kehotietoisuusharjoituksia, joilla voit löytää päivän hetkiin läsnäoloa, nostaa energiatasoa ja purkaa stressitilaa (nollata). Samoin löydät oivalluksia ja tukea, joilla voit tuoda läsnäoloa arkeesi (mindfulnessin epämuodolliset harjoitukset).

Opit myös ymmärtämään meditaation, mindfulnessin ja chi kungin periaatteita ja tiedät kuinka tasapainottaa olemustasi erilaisissa tilanteissa ja huomioida lempeästi heikompia osa-alueita ja vahvistaa niitä.

Kurssi etenee askel askeleelta ja samoin kotiharjoittelu. Esimerkiksi aluksi tavoitteena on aloittaa vähintään 5 minuutin meditaatiolla ja hiljalleen lisätä 20 minuuttiin tai pidempään aikaan. Samoin opit erilaisia chi kungin ja kehotietoisuuden menetelmiä, joilla voit purkaa stressitilaa tai vaikka nostaa energitasoasi. Saat hyviä tekniikoita arjen työkalupakkiin.

Ennen kaikkea tämä on kuitenkin hauskaa, rentoa ja elämää rikastuttavaa sekä tuo uusia sävyjä ja vivahteita arkeen!

 

VIIKKOTUNNIN RAKENNE 90 min

Noin 40 minuuttia chi kungia, kehotietoisuus- tai hengitysharjoituksia. Näillä harjoituksilla tulemme vahvasti läsnä kehoon sekä aistittavaan todellisuuteen ja tyynnytämme mahdollista kehon ja mielen pörinää. Tämän jälkeen 20-30 minuuttia meditaatioon, chi kungiin tai mindfulnessiin liittyvää opetusta ja ohjausta. Mahdollisuuksia myös tehdä kysymyksiä. Lopuksi aina 20-30 minuuttia hiljaista meditaatiota.

 

OHJAAJANA

Jarko Taivasmaa

mindfulness- ja chi kung -opettaja, valmentaja, toimintaterapeutti amk

https://www.taivastalo.fi/kokemuksia/

Lue kokemuksia opetuksista.

KURSSIHINTA SISÄLTÄÄ

*Viikoittaiset tunnit

Lisäksi

*Kirjallisia harjoitusmateriaaleja

*Etenevän harjoitusohjelman

*Audiomateriaaleja esim. meditaatioharjoitus

*Videomateriaaleja: erilaisia chi kung -harjoituksia

*Suljetun Facebook-ryhmän, jossa voi kysyä ohjeita ja apuja tai jakaa onnistumisiaan

Näistä voit käyttää kaikkia haluamiasi tukemaan harjoitusten ja läsnäolon tuomista arkeen.

200€

 

KUINKA MUKAAN JA LISÄTIETOJA

Ilmoittaudu kurssille sähköpostilla info (att) taivastalo.fi. Laita mukaan oma nimesi ja puhelinnumerosi. Saat viestin, jossa on ohjeita ilmoittautuneille.

Jos sinulla on kysymyksiä, soita 044 040 1144 tai lähetä sähköpostia. Mikään kysymys ei ole liian pieni! Taivastalon sivuilta löydät myös monia oivallisia blogitekstejä, jotka myös käsittelevät kurssin aiheita.

 

 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!

 

 

 

PIDEMMIN TAUSTOJA JA TIETOJA

 

Monille chi kung on tuntemattomampi menetelmä kuin meditaatio sekä mindfulness. Tässä hieman lisää tietoa chi kungista.

CHI KUNG (QIGONG)

Chi kungia harjoittavat ympäri maailmaa terveyden ja hyvinvoinnin vaalijat, mutta myös sisäistä voimaa kehittävät taistelulajien harjoittajat sekä rauhan ja oivalluksen etsijät. Harjoituksissa on mukana mm. voimistelullisia liikkeitä, hitaita virtaavia liikkeitä, staattisia asentoja ja meditatiivisia hetkiä. Harjoitukset rentouttavat, nostavat energiatasoa ja lisäävät sisäistä selkeyttä.

Kiinalainen käsite chi kung (qigong) koostuu kahdesta sanasta CHI: elämänvoima, hengitys tai energia; KUNG: kultivoida, menetelmä tai harjoitus, jossa saavutetaan tuloksia sitkeällä työllä. Chi kung on kiinalainen itsehoitomenetelmä ja energiakultivointimetodi. Usein chi kungia kutsutaan myös kiinalaiseksi voimisteluksi.

Sen uskotaan olevan useita tuhansia vuosia vanha menetelmä, mutta ensimmäiset kirjalliset viittaukset chi kungiin löytyvät Han dynastian ajalta 206 ekr – 200 jkr. Käsite chi kung on kuitenkin uusi. Se luotiin vasta vuonna 1950 kuvaamaan hyvinkin monenlaisia harjoituksia ja menetelmiä. Aikaisempi nimi on ollut mm. dao yin, joka tarkoittaa energian johtamista.

 

LISÄÄ CHI KUNGISTA

http://www.joogachikung.net/chikung.htm

 

HYÖTYJÄ

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3085832/

www.qigonghealing.com/qigong/benefits.html

 

KOKEMUKSIA HYÖDYISTÄ

*Välineitä stressin hallintaan ja rentoutumiseen ja mielen hallintaan

*Lisää mielen tyyneyttä ja rauhaa

*Keinoja elämän kokonaishallintaan ja asioiden terveellisempää suhteuttamiskykyä (mikä on tärkeää, mikä ei)

*Lisää itsensä tuntemusta, keskittymiskykyä, läsnäoloa, kehotietoisuutta, itsevarmuutta, johtajuutta, avoimuutta, rohkeutta, sosiaalisuutta

Nainen, key account manager, 47v. Espoo

Mies, program manager, 48v. Espoo

 

Tämä pariskunta kävi säännöllisesti Jarko Taivasmaan viikkotunneilla ja teki myös hieman harjoituksia omalla ajallaan.

 

 

KANNATTAA OSALLISTUA YSTÄVÄN KANSSA

Meditaatio, chi kung ja mindfulness avaavat erilaisia näkökulmia ja oivalluksia. Löydät uusia sävyjä ja vivahteita elämästäsi eikä ole montaa hauskempaa asiaa, kuin jakaa ystävän tai kumppanin kanssa uusia meditaatio- ja läsnäolo-oivalluksiaan.

Ystävä myös tukee omassa harjoittelurutiinissa pysymisessä ja inspiroi haasteiden hetkinä. Toki myös on mahdollista löytää näitä mukavia ja myönteisiä sosiaalisia ulottuvuuksia viikkotunneilla muiden osallistujien kanssa sekä kurssin internetryhmässä. Eli saat vahvaa sosiaalista harjoittelutukea, vaikka kaverisi ei mukaan ehtisikään.

Huomaa earlybird-kaveritarjous!

 

OPETTAJA JARKO TAIVASMAA

Ensimmäisestä syvästä meditaatiokokemuksesta on nyt lähes 30 vuotta. Se käynnisti oivallusten ja harjoitusten prosessin. Chi kungia ja muita harjoituksia olen opettanut reilu 10 vuotta käymäni chi kung -opettaja koulutuksen (Institute of Integral Qigong and Tai Chi 2005 USA). Olen opettanut chi kungia, meditaatiota ja mindfulnessia monissa yrityksissä, TeaKissa, Aalto-yliopistolla, kursseilla ja retriiteillä.

S1040051

Haluan kurssilla antaa parhaat kiteytykset ja auttaa sinut oikopolkua läsnäolon, meditaation ja chi kungin äärelle. Kuulostaako oikopolku kummalliselta sanalta tässä yhteydessä? Vaikka tietyt asiat kypsyvät vain ajan kanssa, niin asiat ovat kokemukseni mukaan paljon yksinkertaisempia, luonnollisempia ja meille kaikille tutumpia, kuin aluksi saattaa huomata.

Minulla on vuosikymmenten kokemus erilaisista omista ja oppilaiden käänteistä sisäisen kasvun prosesseissa, haasteista ja ihmetyksistä. Eli saat hyvää tukea ja opastusta, jos elämässäsi tulee “tiukkoja tilanteita” tai harjoituksissa ilmenee “solmuja”. Minut on keitetty monissa elämän ja retriittien liemissä.

Kaikessa kannatan aina jokaisen omaa asioiden tutkimista ja “kupin tyhjentämistä turhasta”. Eli en halua antaa mielesi täytteeksi omaa henkilökohtaista meditaatio, mindfulness ja chi kung -keitostani vaan toivon, että tutkit itse ja otat kaikki harjoitukset ja näkökulmat omiksi tutkimuksiksi. Ja että kurssin aikana kuppisi tyhjenee turhasta ja saat enemmän tilaa kohdata elämän, ihmiset ja itsesi ilman mielen lastia. Että olet vapaampi omana itsenäsi. Toisaalta toivon, että elämänvoiman ja hyvinvoinnin kuppisi pulppuaa ylitse ja voit olla hyvän energian, myötätunnon ja myönteisyyden lähde läheisillesi, ystävillesi, työkavereillesi tai missä ikinä kuljetkaan.

https://www.taivastalo.fi/me/

https://www.taivastalo.fi/kokemuksia/

“Tutki itse -lähestymiskulmaa ja hyväksyvää ilmapiiriä ovat monet kiittäneet opetuksessa.”

 

KYSYMYKSIÄ TAI HALUATKO ILMOITTAUTUA MUKAAN?

Laita viestiä info(att)taivastalo.fi tai soita 044 040 1144

 

JOS SINUA KIINNOSTAA VIIKONLOPPUKURSSIT

https://www.taivastalo.fi/2015/11/mindfulness-ja-chi-kung-viikonloput-kevaalla-siuntion-kylpylalla/

 

 

 

oikeudet muutoksiin pidätetään

Comments are closed.