Mindfulnessin ja meditaation perusteet LA 22.2.2014 Helsingissä

| Monday, January 13th, 2014 | Comments Off on Mindfulnessin ja meditaation perusteet LA 22.2.2014 Helsingissä

MINDFULNESS JA MEDITAATIO – PERUSTEET

 

PRANAMA LA 22.02.14 1000-1300

JOOGAKESKUS PRANAMA

KLUUVIN KAUPPAKESKUS 3.KERROS

Aleksanterinkatu 9, 00100 Helsinki

 

LA 22.02.14 klo 1000-1300 läsnäololla ja oivalluksilla maustetaan talvilomaa ja opitaan hyviä mindfulness-  ja meditaatioharjoituksia.

Jos et ehtinyt tai päässyt 11.01.14 vastaavaan Pranaman tapahtumaan, niin nyt tässä on uusi hyvä mahdollisuus!

 

Kurssilla opimme ja oivallamme mindfulnessin ja meditaation perusteita.

“Teemme” mm. kaksi erilaista klassista muodollista meditaatioharjoitusta: hengityksen tarkkailu ja meditaatio ilman kohdetta – hyväksyvän läsnäolon tila. Teemme myös helppoja kehotietoisuusharjoituksia, joilla palaamme läsnä kehoon ja siten myös vahvemmin nykyhetkeen. Oivallamme kuinka tuoda hyväksyvää läsnäoloa milloin vain arjen hetkiin (epämuodolliset harjoitukset). Voit heti jatkaa meditaation ja mindfulnessin kanssa elämässäsi.

Läsnäoleva ja meditatiivinen elämä tutkimusten mukaan viittaa mm. lisäävän elämässä myönteisiä mielentiloja, parantavan elämän laatua (mitä muuta ihminen voi todella kaivata?) ja vahvistavan immuniteettia. Katso yhteenvetoa hyödyistä http://chp.sagepub.com/content/14/1/10.abstract
Meditaatio on siis mahtava lisä muille fyysisemmille harjoituksille!

 

Opettajana on Jarko Taivasmaa, joka on opettanut ja luennoinut mindfulnessista retritiiteillä, yrityksissä ja yliopistoissa sekä useilla kursseilla. Hän ohjaa myös meditaatiota ja chi kungia Pranaman viikkotunneilla torstaisin eli voit halutessasi jatkaa meditaation kanssa ohjatusti.

 

Jos sinulla on kavereita, jotka ovat aina halunneet kokeilla meditaatiota tai kiinnostuneet mindfulnessista, niin tässä on helppo ja hyvä mahdollisuus kokeilla ja tutustua menetelmiin ja periaatteisiin.

Ja toki Pranaman tyyliin hinta laadukkaasta opetuksesta on: Maksa Mitä Haluat!

Ennakkoilmoittautumisia otetaan 70 – NÄMÄ PAIKAT OVAT NYT TÄYNNÄ. Olet mukana, kunnes 70 on täynnä ja ylimeneville vastaamme – näille ihmisille on juuri lähetetty viestiä. Lisäksi ainakin 30 paikkaa varaamme aamulla vain paikan päälle tuleville (ei-ilmoittautuneille). Käytännössä paikkoja voi olla enemmänkin eli mahdollisuus osallistua aikaiselle tulijalle on hyvä!

*Tammikuussa mukana olleet saavat toki tulla myös kertaamaan harjoituksia ja jakamaan läsnäoloa!

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!

 

Parhain läsnäolon terveisin,

Jarko Taivasmaa

 

***

 

PÄIVITYS 18.2.14: ORIENTAATIO TULIJOILLE

Lämpimästi tervetuloa mindfulnessin ja meditaation perusteet -kurssille Pranamaan klo 1000-1300 LA 22.2.! Ovet avautuvat 0940!

Meillä on hyvä nyt mahdollisuus luoda yhdessä vahva meditaation ja hyväksyvän läsnäolon tila. Ehkä yksi vahvimpia helmikuussa koko Suomessa. Great!

 

MITÄ MUKAAN?

Rennot mukavat vaatteet.

Oma joogamatto, alusta tai viltti, jonka voit laittaa lattialle. Jos otat joogamaton tai muun isomman alustan, niin valmistaudutko siihen, että kaverisi tai joku muu osallistuja voi jakaa sitä kanssasi. Tämä silloin siis, jos tulee todella paljon osallistujia.

Sopiva tyyny/tyynyjä, meditaatiotyyny, meditaatiojakkara tai muu istuinalunen, jolla saat nostettua takapuoltasi ylemmäksi.

Pranamassa on myös joogamattoja ja bolstereita, joita voi käyttää, mutta niitä eivät välttämättä riitä kaikille.

Vesipullo – vettä saatavilla.

Kurssin loppupuolella pohdimme, kuinka laitaa harjoituksia liikkeelle arjessa eli paperi ja kynä on tällöin hyödyksi.

Hinta on: Maksa Mitä Haluat (eli käteistä).
*Hyvä osa rahasta menee myös Pranaman toiminnan tukemiseen.

 

ENNAKKOILMOITTAUTUNEET JA VAPAAT PAIKAT

*Ennakkoilmoittautuneille on valmiina lista sisällä, josta he voivat ruksia nimensä, kun tulevat sisään. Lista ei ole aakkosjärjestyksessä vaan se ilmoittautumisjärjestyksessä eli tarkasta minä päivänä lähetit ilmoittautumisviestin, niin löydät sen listalta saman päivän alta helposti.

*Aamulla paikalle tuleville (ei-ennakkoilmoittautuneille) laitamme listan lauantaina aamulla Pranaman oven ulkopuolelle, johon voit heti käydä merkitsemässä itsesi tulevaksi ja näet oletko 30 mukana (jotka varattiin aamuksi ei-ennakkoilmoittautuneille). Tälle listalle voi kirjoittaa vain itsensä. Kun tulet ovesta sisään, niin voit ruksata nimesi. Käytännössä paikkoja voi olla enemmänkin, kun kuulemme tarkemmin ennakkoilmoittautuneiden tilanteesta ja kun näemme aamu todellisen tilanteen.

*Mielellään ennakkoilmoittautuneet ja aamulla jo itsensä listaan (ennen 0940) kirjoittaneet ensin ovesta sisään ja vasta sitten muut. Kiitos!

*Viimeksi kaikki halukkaat mahtuivat hyvin mukaan. Tilanne on todennäköisesti saman myös tällä kertaa eli kannattaa tulla paikalle!

 

MUUTA HUOMIOITAVAA

Nuku sopivasti edellisenä yönä ja syö kevyt aamiainen. Jos olet joogi tms., niin voit tehdä oman asana-harjoituksen jo aamulla, jos tunnet sellaiseen inspiraatiota. Näin olet läsnä olevampi jo heti alkuun.
*Krapulassa ei kannata tulla kurssille.

Ei kannata ottaa turhaa tavaraa mukaan ja kännykkä tulee sulkea, laittaa äänettömälle tai jättää kotiin.

Pidämme pienen minitauon noin puolessa välissä: 5-10 min.

Pidä huolta mukavuudestasi eli voit käydä esim. wc:ssä milloin vain puheosuuksien aikana. Vältä kuitenkin turhaa liikkumista harjoitusten aikana.

Jos olet pienikokoinen ihminen, niin tulethan istumaan edemmäksi ja taas leveäharteiset isot miehet jättäytykää ystävällisesti taaemmaksi salissa, jotta ette vie näkyvyyttä takana istuvilta.

Ota oikein rennosti, hengitä ja hymyile! Olet jo tässä ja nyt.

 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!

Comments are closed.