Syksy on saapunut

| Wednesday, September 25th, 2013 | Comments Off on Syksy on saapunut

Tänä aamuna lapsia viedessäni kerhoon totesin, että syksy on saapunut. Ihanan raikas ilma, mutta hyytävä viima ja satunnainen sadetihku vasten kasvoja antoi minun todeta asian. Olisi pitänyt laittaa käsineet, sormia paleli. Lähtiessäni katselin puita ja täällä Helsingin keskustassa useat lehdet jo kellertävät. Luonto siirtyy hiljalleen pitkään talvilepoon.

Palasin viikko sitten Frantsilan Hyvän Olon Keskuksesta. Siellä ilmat olivat täydelliset, aurinko paistoi koko ajan ja lämpöä päivittäin vajaat kaksikymmentä astetta. Olin opiskelemassa joogaterapiaa yhdeksän päivää. Aloitimme aamulla puoli seitsemän ja lopetimme illalla kello yhdeksän, taukoa pidimme ruokailun ajan. Todella intensiivistä opiskelua ja retriittiä.

Kaksi tuntia päivässä meditaatiota ja asanoita, seitsemän ja puoli tuntia luentoja ayurvedasta, sairauksista ja joogasta. Opimme määrittelemään ihmisen prakritin eli syntyessään saadun ominaislaadun ja perusluonnon. Opiskelimme joogan historiaa, joogapsykologiaa, anatomiaa ja sydän- ja verisuonisairauksia. Opimme, kuinka kieli kertoo omistajastaan ja sairauksista. Lisäksi Virpi Raipala-Cormier Frantsilan yrttitilan perustaja opasti meitä suomalaisten yrttien käytössä joogaterapian tukena. Hänen miehensä Jim Cormier auttoi syventämään meditaatioharjoitusta ja oivallusta syvemmästä itsestä.

Valmistun koulutuksesta ensi vuoden syyskuussa ja siihen asti teen oppilastyönä konsultaatiota Helsingin Joogakoulu Shantissa puoleen hintaan aina tiistaisin.

Tulevalla talven retriitillä 13.-15.12 pidän work-shopin eli työpajan ayurvedasta ja määrittelemme oman kehotyyppimme. Lisäksi annan vinkkejä kehotyypille sopivasta ruokavaliosta ja harjoituksista.

Koulutus muistutti ja lisäsi tietoisuuttani puhtaan ja vitaalin ruoan tärkeydestä, kehotyypille sopivan harjoituksen tekemisestä ja meditaation merkityksestä parantavana voimana. Elämä on niin valtavan ihanaa, kun kehoa voi hyvin ja mieli on tyyni ja rauhallinen.

Oikein raikasta syksyn alkua kaikille.

Terveisin,

Liisa Erika

Comments are closed.