Avoimia chi kung -tunteja & meditaatiotunteja syksyllä Helsingissä (maksa mitä haluat)

| Monday, July 1st, 2013 | Comments Off on Avoimia chi kung -tunteja & meditaatiotunteja syksyllä Helsingissä (maksa mitä haluat)

Hei!

Meillä on ilo tarjota viikoittaisia chi kung – ja meditaatiotunteja torstaisin Helsingin ytimessä syyskuusta alkaen. Periaatteena on: maksa mitä haluat.

Paikkana on Aleksanterinkadulla Kluuvin kauppakeskuksen 3. kerros, jossa avautuu uusi Pranama Pop Up Yoga -hyvinvointikeskus ja -joogakoulu. Pop Up -keskuksen konsepti on uusi ja urbaani, ja se tarjoaa kaikille mahdollisuuden kokea yhdessä tekemisen ilon. Katso lisää www.pranama.fi

Alla tarkemmat kuvaukset chi kungista ja meditaatiosta!

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!

 

Ystävällisin terveisin,

Jarko Taivasmaa

 

HUOM! Muutos aikatauluissa!

eli uudet ajat: chi kung  ja meditaatio ovat nyt yhtenä kokonaisuutena 1800-1945. Sisältää meditaatiota noin 20-40 minuuttia.

Ei tunteja TO 3.10. Tervetuloa taas TO 10.10.!

 

 

 

 

CHI KUNG – KIINALAINEN VOIMISTELU

LÄSNÄOLOA, ENERGIAA JA HYVINVOINTIA

TO 1800-

Lisää kehotietoisuutta. Koe liike- ja seisomameditaatiot! Tervetuloa rentoutumaan, nostamaan energiatasoa sekä palaamaan sisäiseen selkeyteen chi kung -harjoituksilla. Joogina voit löytää tukea ja uusia sävyjä myös omaan asana-harjoitukseen.

Harjoituksissa on mukana mm. voimistelullisia liikkeitä, venytyksiä, hitaita virtaavia liikkeitä, staattisia asentoja ja meditatiivisia hetkiä.

 

Mukana on myös jokaisella kerralla jokin noin 15 min erityisteema esimerkiksi:

*Spontaani- chi kung (tanssi ennen taivasta)

*Soturien juurevat ja fyysisemmät chi kung -tekniikat

*Heaven-Earth-Source -liikesarja

*Pidemmät seisomameditaatiot

*Chi kung -tekniikat parin tai ryhmän kanssa

*Sydäntä avaavat chi kung -harjoitukset

*Akupisteiden työstämistä

tai jotakin aivan muuta!

 

Taustaa

Chi kung (qigong) -termin tarkka käännös tarkoittaa hengitysharjoitusta tai elämänenergian harjoitusta. Chi kungin erilaisia menetelmiä käyttävät terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneet sekä monet pehmeiden ja kovien kiinalaisten taistelulajien harjoittajat (esim. tai chi ja kung fu), jotka hakevat lisää sisäistä voimaa ja kyvykkyyttä. Chi kung on myös voimallinen tie oivallukseen. Esimerkiksi buddhalaisilla ja taolaisilla on omat chi kung -tekniikat meditaation tukemiseksi ja syventämiseksi.

 

 

MEDITAATIO

TIETOISUUTEEN PALAAMINEN

TO -1945

Olemme jo hereillä. Olemme jo tietoisuus. Olemme jo täydellinen meditaatio. Klassiset meditaatioharjoitukset kohteen kanssa tai ilman voivat kuitenkin olla avuksi tähän oivallukseen palaamisessa. Ne suovat myös keholle myös levollisen hetken, jolla on tieteellisesti mitattavia hyötyjä.

Jokaisella kerralla teemme noin 20-40 minuutin istumameditaation: yleensä hengityksen tarkkailu tai meditaatio ilman kohdetta. Ennen sitä opastetaan harjoitukseen, sanotaan sananen istumameditaation periaatteista tai viemme huomion tietoisuuden luonteeseen ja mahdollisesti toteamme olevamme jo tässä ja nyt hereillä.

Joskus polku takaisin meditaatioon voi olla erilainenkin. Muoto ja rakenne palvelevat oivallusta eivätkä ole itseisarvoja.

 

 

 

TUE HARJOITUSTASI

HALUTESSASI OSALLISTU SYVÄLLISELLE CHI KUNGIN PERUSKURSSILLE

Osallistu syvälliselle  chi kungin peruskurssille LA-SU 9.11.-10.11.2013! Näin saat parhaan mahdollisen ilon ja hyödyn irti viikoittaisista tunneista ymmärtäessäsi syvemmin chi kungin tekniikoita, periaatteita ja taustoja. Kurssille osallistujat saavat myös videomateriaaleja omaa harjoitusta tukemaan. Katso lisää https://www.taivastalo.fi/2013/09/syvallinen-chi-kung-peruskurssi-9-11-10-11-2013/

 

 

 

OPETTAJA

JARKO TAIVASMAA

Jarko Taivasmaan oivallusten matka alkoi 12-vuotiaana meditaatiosta ja ravistelevasta meditaatiokokemuksesta.

2002 Jarkolla alkoi uusi voimallisempi kausi, kun hän alkoi tavata erilaisia valaistuneita opettajia. Näistä tärkeimmäksi jäi Dave Oshanan valaistumisopetus ja energy work -menetelmä.

Vuonna 2005 Jarko sai Chi kung -opettaja sertifioinnin Yhdysvalloista (IIQTC). Myöhemmin mukaan chi kungin lisäksi tulivat hengitysharjoituksien, meditaation ja mindfulnessin opettaminen ja valmentaminen. Chi kungia ja mindfulnessia Jarko on opettanut mm. yrityksissä, retriiteillä, metsissä ja Teatterikorkeakoulussa.

Chi kungissa hän on keskittynyt erityisesti liikemeditaatioon, tietoisuuden syventämiseen ja kehotietoisuuteen. Hän syventää läsnäolon sekä sydämen tiedettä ja taidetta myös kahden pienen lapsen isänä.

 

 

 

KYSYMYKSIÄ?

Soita 044 040 1144 (Jarko) tai laita sähköpostia info (att) taivastalo.fi

 

 

 

Tervetuloa jakamaan yhdessä läsnäoloa ja elämän virtaa!

 

Comments are closed.