Chi kungia Turun kesäyliopistossa 24.8.-25.8. ja 31.8.-1.9.2013

| Monday, June 17th, 2013 | Comments Off on Chi kungia Turun kesäyliopistossa 24.8.-25.8. ja 31.8.-1.9.2013

Tervehdys!

Ilo tarjota yliopistollisissa puitteissa chi kungia. Ihan siksi mukaan on varattu myös enemmän chi kung-tutkimuksia sekä sananen historiasta ja taustoista. Päähuomio on kuitenkin normaaliin tapaan omakohtaisessa tekemisessä, kokemisessa ja oppimisessa. Tämä on myös loistava ja voimallinen intensiivi. Joillekin hieno tutustuminen uuteen lajiin ja joillekin hyvä harjoituksiin syventyminen.

Opiskelijat saavat myös opintopisteitä tekemällä jotakin näin hauskaa ja hyvinvointia lisäävää – chi kungia!

 

Tervetuloa mukaan! Alla kurssikuvaus ja linkki kesäyliopiston sivuille.

 

Parhain aurinkoisin terveisin,

Jarko Taivasmaa

 

***

http://www.turunkesayliopisto.fi/koulutus/avoin-yliopisto-opetus/chi-kung-kiinalaiset-harjoitukset

(täältä löydät myös ilmoittautumislinkin)

 

Chi Kung – kiinalaiset harjoitukset

24.8.-25.8. & 31.8.-1.9.2013

Elinvoimaa ja läsnäoloa kiinalaisittain.

 

Vastaava yliopisto

Teatterikorkeakoulu

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille kehon käytöstä, liikemeditaatiosta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille, esim. fysioterapeutit, opettajat, näyttelijät, tanssijat, itämaisten taistelulajien harjoittajat.  Harjoitukset tukevat meditaatio- ja mindfulness-harjoituksia. Menetelmä sopii kaikille iästä ja kunnosta riippumatta.

Tavoite

Kurssin tavoitteena on lisätä läsnäoloa ja kehotietoisuutta, avata hengitystä sekä oppia uusia liikkeitä, asentoja sekä sarjoja.

Sisältö

Kurssilla tutustutaan menetelmiin, joilla voit rentouttaa ja ”nollata” itsesi, lisätä energiaa ja luovaa jännitettä. Kurssi sisältää paljon chi kung-, hengitys- ja läsnäoloharjoituksia. Tutustumme hieman lajin historiaan ja taustoihin. Tutkimme myös chi kungin periaatteita: asento/liike, hengitys, tietoisuus, yhteys ja ääni.

Taustaa

Chi kung on tuhansia vuosia vanha kiinalainen kehotietoisuusharjoitus, josta löytyy lukematon määrä erilaisia tekniikoita ja tyylejä. Chi kungia voi kutsua kiinalaiseksi voimisteluksi. Termin tarkka käännös tarkoittaa hengitysharjoitusta tai elämänenergian harjoitusta. Chi kungin erilaisia menetelmiä käyttävät terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneet sekä monet pehmeiden ja kovien kiinalaisten taistelulajien harjoittajat (esim. tai chi ja kung fu), jotka hakevat lisää sisäistä voimaa ja kyvykkyyttä. Kiinalaisilla traditioilla esim. buddhalaisilla ja taolaisilla on myös omat chi kung- tekniikat oivalluksen lisäämiseksi ja meditaation syventämiseksi.

Kouluttaja

Jarko Taivasmaa

Osallistujamäärä

16

Lisätiedot

Kouluttajasta: Chi kung-opettaja Jarko Taivasmaa on opiskellut chi kungia Yhdysvalloissa sekä Suomessa. Hän on opettanut lajia yrityksissä, opistoissa, intensiiveillä ja retriiteillä. Lisäksi hän kouluttaa ihmisiä hyvinvoinnissa ja tietoisuustaidoissa.

koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi, p. 044 720 1146

Peruutusehdot: Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin, kurssimaksu peritään kokonaisuudessaan.

 

 

 

 

Comments are closed.