Voimalliset kysymykset

| Thursday, February 21st, 2013 | Comments Off on Voimalliset kysymykset

Voisi sanoa, että kysymykset ohjaavat elämäämme. Kysymyksethän ohjaavat etsijää. Useimmat meistä etsivät jotakin elämässään.

Kysymme jatkuvasti tietoisesti tai tiedostamatta. Kysymykset ovat myös kuin pyyntöjä tietynlaisen inspiraation saamiseksi. Kysymykset ohjaavat huomiota tiettyyn suuntaan ja saavat meidät havaitsemaan tiettyjä asioita ympäristössä ja elämässämme. Ne tuovat huomion valon tiettyyn osaan todellisuudessa. Tämän huomaan hyvin, kun odotetaan lasta. Yhtäkkiä kaikkialla on naisia vatsojen kanssa ja pieniä lapsia vilistää joka kulman takaa. Aivan erilaisen maailman huomaa yksinäinen ihminen, joka kaipaa romanssia.

Kysymykset voivat kummuta tavoitteista ja unelmistamme, mutta usein ne ovat ennen niitä. Luomme ja löydämme yleensä tavoitteita ja unelmia, jotka tuntuvat olevan vastauksia sisäisiin ja syvempiin, usein tiedostamattomiinkin, kysymyksiimme. Joskus syvän kysymyksen löytäminen ja siihen vastaaminen, voi vapauttaa meidät hetkessä turhista unelmista ja kaipuista tiettyihin olosuhteisiin, joiden tavoittelu voisi viedä vuosia. Toisinaan voimme löytää unelmamme juuren, syvän kysymyksen ja inspiraation, joka antaa voiman kulkea itselle tärkeään suuntaan koko loppu elämän.

 

Kun kohtaat ihmisen, niin voit huomioida häntä ja kysyä itseltäsi:” Mitä kysymyksiä tämä ihminen kysyy ja millainen impulssi/inspiraatiota kuljettaa tätä ihmistä elämässä?” Voit myös pohtia minkälaiset kysymykset liikuttuvat sinua itseäsi?

 

Erilaisia kysymyksiä voi tutkiskella. Tässä on muutamia kysymyksiä, joita sinä itse tai ihmiset ympärilläsi saattavat kysyä.

 

Miten voisin olla turvassa?

Miten voisin olla voimallisempi?

Miten voisin saada enemmän mielihyvää?

Miten voisin olla parempi?

Miten voisin välttää mielipahaa?

Mitä mahdollisuuksia tässä on?

Mistä voisin olla nyt kiitollinen?

Mitä voisin antaa nyt?

Mitä tarvitsen nyt?

Mitä nyt tapahtuu?

Kuka kokee tämän nyt?

 

Osan yllä olevista kysymyksistä voisi nähdä ravitsevimpina ja enemmän todellisuuteen ankkuroivina. Toiset taas vievät pois etsimään jotakin sellaista, mitä elämä ja todellisuus eivät voi koskaan täydellisesti tarjota. Tiedämmehän, että mikään olosuhde ei ole pysyvä.

Toisaalta kaikki edellisistä kysymyksistä johtavat syvempien oivallusten äärelle rehellisesti kysyttyinä. Ne voivat paljastaa tietynlaisten kysymysten ja etsimisen ristiriitaisuuden suhteessa todellisuuteen. Ne voivat paradoksaalisella tavalla palauttaa olemiseen tähän ja nyt.

 

Halutessasi voit leikitellä ottamalla muutaman edellisistä kysymyksistä. Ota yksi kerrallaan ja kysy sitä muutamia kertoja. Voit huomioida minkälaisen inspiraation piiriin päädyt ja minkälaiseen todellisuuden osan huomiosi valaisee? Miltä kysymykset tuntuvat kehossa?

Huomioitavaa on kaikkien kysymysten kanssa, että vastausta ei kannata odottaa niinkään ajatuksena vaan enemmänkin sisäisenä sanattomana tietona. Tarkoitus on kaivaa syvemmältä, kuin vain mielen pinnallisista ajatuksista. Kun vastaus tulee syvemmältä, se saattaa olla syvästi intuitiivinen ja kytkeä meidät nykyhetkeen ja avata silmämme todellisuudelle ympärillämme. Vastauksen hiljainen kuuntelu ja odottelu voi vapauttaa myös vahvemmin läsnäolon tilaan.

Erityisesti huomioitavaa on myös, että kysymysten antamaa tietoa ja impulssia/inspiraatiota/intuitiota ei tarvitse (eikä mahdollisesti tule!) seurata, jos se tuntuu olevan ristiriidassa omien arvojen kanssa tai on jotenkin vaarallinen itselle tai muille.

 

Esimerkiksi kysymys, jota meistä osa etenkin nuorena kysyy:” Kuinka voisin tulla hyväksytyksi?” ei ole kovin voimaannuttava. Se antaa voiman pois ja laittaa meidät tavoittelemaan jotakin sellaista, jota ei voi täydellisesti koskaan saada. Emme voi koskaan hallita muiden hyväksymistä. ”Kuinka voisin hyväksyä itse nyt?” on kysymyksenä aivan toiselta planeetalta.

 

Voimallinen kysymys on esimerkiksi:” Miten voisin pitää itsestäni huolta nyt?”

Sen erityisiä voimia ovat:

1) Kysymys itsessään laittaa meidät aktiiviseen tilaan – mitä voin itse tehdä?

2) Nyt. Se tuo meidät läsnä tähän hetkeen ja kosketuksiin tarpeiden kanssa, jotka todella tuntuvat nyt. Se ohjaa meitä toimimaan nyt esim. hengittämään muutaman kerran syvempään tai juomaan lasin vettä. Kun täytämme todellisia fysiologisia tarpeita, esimerkiksi päästämme kehoa vähän rennommaksi, ja samalla kun olemme läsnä nykyhetken täyteydessä, niin saatamme kokea elämän todella ihmeellisenä. Tällöin myös monet tulevaisuus-menneisyys-akselilta nousevat identiteettiin ja muuhun liittyvät turhat tarpeet voivat pudota pois. Myös kysymys:”Kuinka voisin hyväksyä itseni nyt?” voi tuntua turhalta. Oleminen kun on luonteeltaan täysin hyväksyvää.

3) Aidon tarpeen täyttäminen tuntuu hyvältä ja antaa olemuksellemme myös viestin siitä, että pidämme itsestämme huolta. Tämä taas voi mahdollistaa syvää sisäistä rentoutumista, joka on usein olennaista läsnäolon ja syvempien oivallusten kannalta.

 

Toivotan sinulle hyviä tutkimuksia erilaisten kysymysten parissa!

Tässä on muutama kysymys myös pohdittavaksi. Minkälaisia kysymyksiä olet tietoisesti ja tiedostamatta kysynyt tähän mennessä elämässäni? Onko sinulla ollut muutamia oikein suuria kysymyksiä? Vai monia pieniä?

Minkälaiset kysymykset tuntuvat nyt olevan elämässä tärkeitä? Löydätkö syvempiä piilotettujakin kysymyksiä, jotka liikuttavat sinua nyt elämässäsi?

Minkälaiset uudet kysymykset voisivat ravita ja tuoda uudenlaista inspiraatiota?

 

Parhain ihmettelevin terveisin,

Jarko Taivasmaa

Comments are closed.