Jarko Taivasmaan uudenvuodentervehdys ja pohdinta

| Tuesday, January 8th, 2013 | Comments Off on Jarko Taivasmaan uudenvuodentervehdys ja pohdinta

Oivallusten ja hyvinvoinnin täyteistä uutta vuotta!

 

Pohdintoja uudelle vuodelle ja jokaiseen hetkeen.

Uusi aika on aina alkava. Mitä tahansa onkaan tapahtunut menneisyydessä – olet nyt tässä hetkessä vapaa valitsemaan toisin. Kulkemaan erilaisia polkuja ja kokemaan erilaisia kokemuksia. Kuitenkin muistot voivat saada meidät uskomaan, että asioiden tulisi jatkua tietyllä tavalla. Saatamme hypnotisoitua uskomaan menneisyys-tulevaisuus-akseliin, vaikka vain nyt on olemassa. Todellisuudessa tuleva ja mennyt ovat vain tässä hetkessä mielessä kuviteltuja kuvitelmia.

Tämä lineaarisen viivana etenevän ajan kokemus on todella vahva. Sillä on aikanaan ollut tärkeä tehtävä ihmiskunnan kehittymisen kannalta. Mutta olemme nyt valmiita uuteen tapaan. Myös tarvitsemme uudenlaista kaksoisajoa tietoisuudessamme, jossa läsnäolo on perusta ja ajankokemus vain tarvittaessa käytössä. Voisi sanoa, että ajankokemus on hyvä renki monissa tilanteissa, mutta kärsimystä synnyttävä isäntä.

 

Voi ajatella, että nykyisessä kehityksessämme todellinen inhimillinen/henkinen kasvu tapahtuu niinä hetkinä, kun irrottaudumme tästä syyseuraussyy-ketjusta ja teemme ja ilmaisemme jotakin, joka ei olisi ollut suoraan pääteltävissä menneisyyden syiden pohjalta. Eli suljemme silmämme, korvamme ulkoiselle ympäristölle ja menneisyys-tulevaisuus-akselilla kulkevalta tarinalta maailmasta ja itsestämme. Kuulostelemme mitä tässä ja nyt haluaisimme ilmaista sisältämme. Mitä sydämen / sielun / intuition ääni ja impulssi haluaa tuoda kauttamme ilmennykseen ja itsemme sekä maailman nähtäväksi ja koettavaksi.

Uutta ja ihmeellistä luovat nerot tai pyhimykset (tai maailmanuskontojen perustajat) ovat aina tehneet jotakin ihmeellistä ja radikaalia. He ovat avanneet uusia näkökulmia ja polkuja huomion matkata maailmassa ja todellisuudessa. He ovat toimillaan luoneet aukkoja totuttuun tarinaan maailmasta ja siten vapauttaneet meitä elämään vapaammin syvemmän ymmärryksen kanssa.

 

Jotkut ajattelevat, että visualisoinnin pohjalta luomme elämäämme. Jos aina katsomme vain ulospäin ja emmekä kuuntele sisäistä ääntämme, niin luomme vain sitä mitä näemme, koska päivittäin näkemäämme ympäristöämmehän me visualisoimme jatkuvasti. Näin saatamme uskoa, että mahdollisuutemme ovat aika rajatut tai voimme luoda jotakin pientä kasvua suhteessa siihen missä nyt olemme. Kuuntelemalla sisäistä intuitiotamme voimme tehdä luovia ja inspiraation täyteisiä hyppyjä ja ehkäpä välittää maailmaan jotakin uutta ja jotakin, jossa on nerokkuudenkin kipinää.

 

Tulevaksi vuodeksi, jos tunne siihen vetoa, ota ainakin yksi uusi tavoite kaikkien normaalien lisäksi, johon saat syvältä sisältäsi impulssin ja inspiraation. Sukella syvälle itseesi ja voit yllättyä ja löytää jotakin aivan uudenlaista. Tuon inspiraation seuraaminen voi muuttaa elämääsi rikkaammaksi ja ennen kaikkea sisäisesti rikkaammaksi. Se voi vapauttaa sinua ja muita olemaan vielä syvemmin se oma itse, joka olemassa ennen mielen ajatusprosesseja.

 

Olé elämä! Olé oleminen!

Jarko Taivasmaa

Comments are closed.