Chi kungia nyt Helsingin kesäyliopistossa MA-PE 4.6-8.6.12

| Friday, May 4th, 2012 | Comments Off on Chi kungia nyt Helsingin kesäyliopistossa MA-PE 4.6-8.6.12

Tervehdys!

Ilo tarjota yliopistollisissa puitteissa chi kungia. Ihan siksi mukaan on varattu myös enemmän chi kung-tutkimuksia sekä sananen historiasta ja taustoista. Päähuomio on kuitenkin normaaliin tapaan omakohtaisessa tekemisessä, kokemisessa ja oppimisessa. Tämä on myös loistava ja voimallinen intensiivi. Joillekin hieno tutustuminen uuteen lajiin ja joillekin hyvä harjoituksiin syventyminen.

Opiskelijat saavat myös opintopisteitä tekemällä jotakin näin hauskaa ja hyvinvointia lisäävää – chi kungia!

 

Tervetuloa mukaan! Alla kurssikuvaus ja linkki kesäyliopiston sivuille.

 

Parhain aurinkoisin terveisin,

Jarko Taivasmaa

 

***

 

35 t, 150 € / 120 €

4. – 8.6. ma – pe klo 9.00 – 15.00

Opetuspaikka Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, tanssisali 526

Chi Kung -opettaja Jarko Taivasmaa

 

Sisältö: Chi kung on  tuhansia vuosia vanha kiinalainen kehotietoisuusharjoitus, josta löytyy lukematon määrä erilaisia tekniikoita ja tyylejä. Chi kungia voi kutsua kiinalaiseksi voimisteluksi. Termin tarkka käännös tarkoittaa  hengitysharjoitusta tai elämänenergian harjoitusta. Chi kungin erilaisia menetelmiä käyttävät terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneet sekä monet pehmeiden ja kovien kiinalaisten taistelulajien harjoittajat (esim. tai chi ja kung fu), jotka hakevat lisää sisäistä voimaa ja kyvykkyyttä. Kiinalaisilla traditioilla esim. buddhalaisilla ja taolaisilla on myös omat chi kung-tekniikat oivalluksen lisäämiseksi ja meditaation syventämiseksi.

Osallistumalla kurssille voit olettaa lisääväsi läsnäoloa ja kehotietoisuutta, avaavasi hengitystä sekä oppivasi uusia liikkeitä, asentoja sekä sarjoja. Saat  menetelmiä, joilla voit rentouttaa ja ”nollata” itsesi, lisätä energiaa ja  luovaa jännitettä sekä hoitaa itseäsi. Kurssi sisältää paljon chi kung-hengitys- ja läsnäoloharjoituksia. Tutustumme hieman lajin historiaan ja taustoihin. Tutkimme myös chi kungin periaatteita: asento/liike, hengitys,  tietoisuus, yhteys ja ääni. Opiskelijat tekevät kirjallisen kokoelman, jossa on  kuvattu yhteensä viisi tekniikkaa, oivallusta ja periaatetta. Tehtävään on  varattu hetki myös jokaisena päivänä. Kurssimaksuun sisältyy Teatterikorkeakoulun opintomaksu (20 €).

Opettaja: Chi kung  -opettaja Jarko Taivasmaa on opiskellut chi kungia Yhdysvalloissa sekä  Suomessa. Hän on opettanut lajia yrityksissä, opistoissa, intensiiveillä ja  retriiteillä. Lisäksi Jarko Taivasmaa kouluttaa ihmisiä hyvinvoinnissa ja tietoisuustaidoissa.

Vastaavuus: TeaKin vahvistamaa opetusta

 

TÄSSÄ LINKKI ILMOITTAUTUMISEEN

Comments are closed.