Hengitä oikein

| Wednesday, November 30th, 2011 | Comments Off on Hengitä oikein

Mitä tapahtuu, kun me synnymme tähän maailmaan? Vedämme syvään henkeen ja toisinaan huudamme, siis aika usein. Uskon sen jopa olevan kivuliasta. Keuhkomme suorastaan räjähtävät auki, ja meidän pitää hengittää itse. Ilman henkeä, hengitystä, emme olisi olemassa.

Hengitys on tapahtumasarja, jolle annamme kuitenkin vain harvoin huomiota. Se tapahtuu automaattisesti ja ilman suurempaa tietoisuutta, mutta valitettavan usein väärin. Kuinka on mahdollista, että kehon luonnollinen tehtävä toimia voi olla väärin? Vastaus on siinä, että hengityslihaksemme saattavat tulla laiskoiksi ja lopettaa optimaalisen sisään- ja uloshengityksen.

Me voimme selviytyä muutamia päiviä juomatta vettä ja kuukauden ilman kunnollista ruokaa, mutta kuinka pitkään selviydymme hengittämättä ilmaa keuhkoihin? Joogan vanhoissa teksteissä Hatha Jooga Pradipikassa sanotaan: ”Elämä on jakso kahden hengityksen välissä; henkilö, joka hengittää puoliksi, elää puoliksi. Se, joka hengittää oikein, saavuttaa kontrollin koko olemassaolosta. Muinaiset joogit taisivat olla hyvinkin tietoisia siitä, kuinka tärkeää koko kehon hyvinvoinnin kannalta on hengittää oikein. Hengitys on koko olemassaolomme perusta.

Lue koko teksti Kauneus & Terveys lehdestä

 

Hyvän olon terveisin,

Liisa Erika Taivasmaa

Comments are closed.