Rentoudu ja löydä sisäinen rauhasi

| Friday, October 7th, 2011 | Comments Off on Rentoudu ja löydä sisäinen rauhasi

Uskon sinun tuntevan itsesi jo niin hyvin, että tiedät oletko aamuvirkku vai iltakukkuja. Tai ehkä olet molempia, jolloin voit harjoitella silloin, kun sopiva hetki löytyy. Joogaliikkeitä voit harjoittaa kelloon katsomatta, mutta pidä kuitenkin ruoan jälkeen kolmen tunnin tauko ennen harjoitusta. Paras hetki harjoitella joogaa tai meditoida on auringonnousun aikana tai korkeintaan muutama tunti sitä ennen. Tätä päivän jaksoa kutsutaan sanskritin kielellä brahmamuhurtaksi.

Ennen auringonnousua valtaosa ihmisistä vielä uinuu, ja tunnelma ympärillä on puhdas ja hiljainen. Vatsasi ja ruoansulatuselimistösi lepäävät. Mielesi tuntuu vielä uneksivan. Ajatuksesi pysyvät taka-alalla valmistautuen tulevaan päivään. Aikaisen aamun harjoituksessa monella taitaa olla yksi ainoa ongelma – kankeat lihakset! Siksi koemme usein iltapäivän tai illan otollisemmaksi harjoitusajaksi. Tällöin muutama tunti ennen tai jälkeen auringonlaskun on ihanneaika tehdä joogaliikkeitä.

Oma aamuharjoitukseni alkaa parhaiten kupillisella teetä ja viileällä suihkulla, jonka jälkeen olo on raikas ja puhdas. Ennen suihkua avaan ikkunan ja tuuletan tilan. Syksyn hämärtyessä sytytän kynttilöitä sisään. Ulos verannalle laitan muutaman tuikun palamaan. Asetan joogamaton, tyynyn ja peiton lempipaikkaani. Suljen puhelimeni ja poistan kaikki mahdolliset häiriötekijät. Puettuani mukavat ja joustavat vaatteet ylleni asetun selinmakuulle lattialle ja virittäydyn tulevaan harjoitukseen. Harjoituksen jälkeen ja asanoiden välissä rentoudun shavasanassa selinmakuulla. Shavasanaa voit tehdä päivittäin, aina kun löydät 5–30 minuutin hiljaisen hetken.

Lue koko teksti Kauneus ja Terveys- lehden kotisivuilta.

Kauneus ja Terveys -lehden nykyisessä ja kahdessa tulevassa lehdessä löydät ohjaamiani joogaliikkeitä mm. rentoutumiseen ja selän hoitamiseen.

 

Ihanin syysterveisin,

Liisa Erika Taivasmaa

 

 

Comments are closed.